Re: Dotazy nováčků
Cca od 4 až 5 roku je to zajímavý.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Dotazy nováčků
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Cca od 4 až 5 roku je to zajímavý.
Děkuji. Už se na to těším. Jen ještě musím vyřešit tu bariéru, nerad bych odtěžoval souseda. Jsou na jižní moravě soukromí pěstitelé bambusů, kteří prodávájí odkopky?
V jiném příspěvku zmiňovaný Pavel Rezl z Velkých Němčic. A jinak možná někdo z tohoto fóra. Jižní Morava a Praha jsou taková centra pěstování bambusů u nás.
Dobrý den, nevíte, jestli se nás pěstuje Phyllostachys Edulis 'Moso', nebo jestli se u nás pěstovat dá?
Dobrý den, v minulém týdnu mi vyrašil nový výhonek, který je rovnoběžně se zemí. Jakoby se snažil zavrtat zpět do země. Vspřímí se tento výhonek, nebo co se s ním bude dít? Děkuji
...v minulém týdnu mi vyrašil nový výhonek, který je rovnoběžně se zemí. Jakoby se snažil zavrtat zpět do země. Vspřímí se tento výhonek, nebo co se s ním bude dít?...
O jaký druh se jedná?
Téměř jistě to nebude výhonek ale rhizom, který zase zaleze sám tam, kam patří. Pod zem.
Jedná se o spectabilis. A skutečně vypadá jako výhonek.
Bez foto těžko soudit. Doporučuji ustřihnout a je po problému.
(Já vím, je to asi mladá/malá rostlina, srdíčku se do toho stříhání moc nechce...
ale za 2-3 roky nebude líto odstraňovat ani velká/nechtěná stébla, spectabilis je nezmar.)
Děkuji. Skutečně to asi bude rhizom. Výrazně změnil barvu (na bílou) a nevzpřimuje se, jak jsem si myslel, že by mohl. Do střihání se mi skutečně nechce, protože jde zatím správným směrem, tak uvidíme jak půjde dál. Ale moc děkuji. Ještě jeden menší dotaz. Je dobré mulčovat posekanou trávou?
... Je dobré mulčovat posekanou trávou?
V podstatě to bude jedno čím, časem si bambus vytvoří svůj mulč z opadaného listí a stébelných pochev.
Jen nedoporučuji kůru z jehličnanů!
Zřejmě se z ní uvolňují látky potlačující růst jiných druhů, mým rostlinám to za mlada nedělalo dobře...
V inzerátech jsem našel semena "Fargesia spathacea franch". Na webu jsem našel zatím to, že je vysoký 1,5-4m. Ví se něco o jeho zimovzdornosti?
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Dotazy nováčků