Re: Jaro 2015 - nové výhonky
ahoj chci se tě zeptat jak dlouho už pěstuješ - li yu gan a jak jsou dlouhý a kolik cm v průměru maj stébla.
já jsem ho zasadil loni v júli fotky jsou na fóru pod - Phyllostachys propinqua Li Yu Gan od karlos.mexican ( 1 2 )
loni byla nejsilnější tyč tak 1cm a byl přes dva metry vysoký a letos to vypadá na jednu tyč dva cm a pár dalších tak 1,5 a 1cm.
ještě jsem ho nefotil, ale fotku dodám. karlos
ahoj, li yu gan pestujem od roku 2008, rozmery neviem uplne odhadnut no najhrubsie stebla by mohli mat okolo 3cm a vysku okolo 5m, no prilis nehnojim. u mna sa nedrzi v trse, skor sa rozbehol do stran, tyce dalej od seba a pokryva dost velku plochu. vyhonky sa u neho objavuju pocas celej jari vo viacerých vlnach, cize este mozno aj tebe cosi vykukne...
podla mna velmi pekny a vhodny druh, odkedy sa zakorenil zimuje u mna bez poskodenia.
ještě se tě chci zeptat na Ph. acuta. je to prý bambus do teplejších lokalit, takže jak přežívá u tebe zimu a pokud to jde tak odkud jsi.
Ze je Ph. acuta vhodnejsi do teplejsich lokalit bude zrejme pravda no ja to zatial nemozem potvrdit, kedze posledne zimy ho prilis neotestovali a od 2010 doteraz mal iba minimalne poskodenie na listoch (foto), kazdopadne zimuje u mna lepsie ako napríklad Ph. vivax, nigra alebo aureosulcaty v bariérach, no zase horsie ako Ph. parvifolia alebo propinqa Li Yu Gan. Prilis som si od neho nesluboval, preto som mu aj vyhradil menej miesta, no prekvapil ma najvacsimi prírastkami.
Bambusy pestujem v okoli Nitry, cca 150mnm, no byva tu dost veterno.