Zdravím bambusáře,
Letos v létě jsem si pořídil od p. Lipenského ze Žamberka tyto bambusy: Ph. arcana Luteosulcata, Ph.atrovaginata, Ph. aureosulcata Aureocaulis, Ph. bissetii a Ph. vivax Aureocaulis. Jsou to moc pěkné kousky,( viz. foto posílám Wufengovi).Díky Wufengovi a jeho stránkám jsem se perfektně zorientoval a ujasnil si které druhy pořídit. Díky Wufengu. Jsem z Hradce Králové, kde to je sice v nížině, ale furt tady fouká a u nás na zahradě konkrétně bohužel ze všech stran.Taky je orientovaná na jih, takže sluníčko svítí... To je asi dobrý v létě, ale v zimě v kombinaci s větrem… no uvidí se na jaře.
Včera jsem je byl okukovat a koukám vivax má stéblo. Tak se chci zeptat, jestli má vůbec šanci přežít zimu, případně jestli je pro to možné něco udělat. No i kdyby zmrzlo, tak to vypadá, že vivaxu A. se na novém místě líbí :-)
Na jaře si chci tentokrát z jiného zdroje,(asi p.Rezl), pro porovnání pořídit ještě Ph. aureosulcata spectabilis, Ph. nigra a buďto Ph. sp. Shanghai 3 nebo Ph. propinqua Li Yu Gan a dát je na druhou stranu zahrady. Chci se zeptat, co byste dopuručili zda Shanghai 3 či propinqua.
Phyllostachys vivax aureocaulis
Phyllostachys bissetii
Phyllostachys aureosulcata aureocaulis
Phyllostachys atrovaginata
Phyllostachys arcana Luteosulcata
Díky