Téma: Kolko mam zobrat?
Takze konecne ma vyrazili zo skoly, tak sa mozem venovat viac svojim hobby. Pestujem ako uz viete exoticke druhy bambusov a uz ma trosku omrzeli klasicke metody a idem na to inak - vyhrievaci kabel (topici kabel), podzolova poda, idem urobit podmienky ako v juhovychodnej Indii :D Takze 42 ºC, 98 percent vlhkost vzduchu a podobne, bambusy budu rast zo semienka v terariach a teraz preco sem vlastne pisem:
budem pestovat tieto druhy - Bambusa arundinacea, Bambusa lako, Bambusa ventricosa, Bambusa Vulgaris, Dendrocalamus asper, Dendrocalamus giganteus, Dendrocalamus strictus, Bambusa moso (Phyllostachys pubescens).. Ak ma niekto z vas zaujem o nejaky z nich, napiste prosim sem, ok?
bambusy budem pravdepodobne predavat, ale samozrejme clenom tohoto fora by som poskytol zadarmo, alebo na vymenu. Bambusy by mali byt k dispozicii o pol roka (cca 30 cm) alebo o rok (cca 60cm az 1m).. Upozornujem, ze su haklive trochu na podmienky, takze ak pestovat, tak bud v interieri, alebo vo velmi chranenom exterieri :) Pracujem s exotickymi druhmi uz viac ako 2 roky, takze v pripade otazok sa ma mozete opytat..
Z mojich skusenosti sa im dari v interieri pri akvariach, svetle miesta a hlavne kde sa nemeni teplota cely cas o viac ako 5 stupnov. To je vec, na ktoru su asi najhaklivejsie. Dendrocalamus Giganteus mi vydrzal neuveritelnych 0 stupnov, ale napriklad prechod z miestnosti (cca 25 stupnov) do exterieru (cca 15 stupnov) uz nevydrzal... takze tolko v skratke, takze v pripade zaujmu cakam na vase prispevky, pripadne pocet semenacov, kolko by ste chceli, idem to brat do tyzdna ;)
zdravim seckych :)