Téma: Kolko mam zobrat?
Takze konecne ma vyrazili zo skoly, tak sa mozem venovat viac svojim hobby. Pestujem ako uz viete exoticke druhy bambusov a uz ma trosku omrzeli klasicke metody a idem na to inak - vyhrievaci kabel (topici kabel), podzolova poda, idem urobit podmienky ako v juhovychodnej Indii :D Takze 42 ºC, 98 percent vlhkost vzduchu a podobne, bambusy budu rast zo semienka v terariach a teraz preco sem vlastne pisem:
budem pestovat tieto druhy - Bambusa arundinacea, Bambusa lako, Bambusa ventricosa, Bambusa Vulgaris, Dendrocalamus asper, Dendrocalamus giganteus, Dendrocalamus strictus, Bambusa moso (Phyllostachys pubescens).. Ak ma niekto z vas zaujem o nejaky z nich, napiste prosim sem, ok? 
bambusy budem pravdepodobne predavat, ale samozrejme clenom tohoto fora by som poskytol zadarmo, alebo na vymenu. Bambusy by mali byt k dispozicii o pol roka (cca 30 cm) alebo o rok (cca 60cm az 1m).. Upozornujem, ze su haklive trochu na podmienky, takze ak pestovat, tak bud v interieri, alebo vo velmi chranenom exterieri :) Pracujem s exotickymi druhmi uz viac ako 2 roky, takze v pripade otazok sa ma mozete opytat..
Z mojich skusenosti sa im dari v interieri pri akvariach, svetle miesta a hlavne kde sa nemeni teplota cely cas o viac ako 5 stupnov. To je vec, na ktoru su asi najhaklivejsie. Dendrocalamus Giganteus mi vydrzal neuveritelnych 0 stupnov, ale napriklad prechod z miestnosti (cca 25 stupnov) do exterieru (cca 15 stupnov) uz nevydrzal... takze tolko v skratke, takze v pripade zaujmu cakam na vase prispevky, pripadne pocet semenacov, kolko by ste chceli, idem to brat do tyzdna ;)
zdravim seckych :)

ako si povedal, je to chulostive a je mozne, ze ani nevydrzi na prvykrat, takze samozrejme potom poskytnem aj dalsiu, keby bolo zle.. len dufam, ze to bude ok.. Zrovna s druhom Bambusa lako mam v nasich podmienkach zle skusenosti. Kym vyrastie, je to s nim tazke, potom uz je stabilnejsi
 ako si povedal, je to chulostive a je mozne, ze ani nevydrzi na prvykrat, takze samozrejme potom poskytnem aj dalsiu, keby bolo zle.. len dufam, ze to bude ok.. Zrovna s druhom Bambusa lako mam v nasich podmienkach zle skusenosti. Kym vyrastie, je to s nim tazke, potom uz je stabilnejsi  takze 42 ºC vzduch, vlhkost 98 percent, cirkulacia vzduchu a tak dalej, uvidim, co to da. Pestovat budem v sklenniku sadenice, ale iba do 20 cm, potom idu do interieru. Odporucam ich umiestnit naozaj na miesto, kde je dost vela vlhkosti, ak neviete, kde to je, odporucam kupit hygrometer.. to hra velku ulohu, ta vlhkost. aj svetla by malo byt dost, najma ked su sadenice male.. prepacte, ze to tak chaoticky pisem, som uz unaveny
 takze 42 ºC vzduch, vlhkost 98 percent, cirkulacia vzduchu a tak dalej, uvidim, co to da. Pestovat budem v sklenniku sadenice, ale iba do 20 cm, potom idu do interieru. Odporucam ich umiestnit naozaj na miesto, kde je dost vela vlhkosti, ak neviete, kde to je, odporucam kupit hygrometer.. to hra velku ulohu, ta vlhkost. aj svetla by malo byt dost, najma ked su sadenice male.. prepacte, ze to tak chaoticky pisem, som uz unaveny