Jirko, dakujem za privitanie. Knizku od p. Rezla si urcite objednam - uz som cital pozitivnu recenziu.
Danny, myslim ze Dendrocalamus giganteus by mi coskoro prerastol cez hlavu
Vcera som skocil do Hornbachu v BA a nasiel som tam nejake Fargesia "bimbo" za cca 690,-Sk a Phyllostachys auero. za 1200,-Sk co mi pripadalo trochu uletene za relativne male trsy.
Priznam sa, ze rod Phyllostachys sa mi paci viac - pripada mi viac bamboo-oidny ako druhy z rodu Fargesia, takze to budem riesit zabranamy. Ale ako sa poznam, casom budem chciet vsetky bambusy, u ktorych existuje aspon minimalna sanca, ze preziju nase zimy.
Mojou primarnou zalubou je pestovanie mrazuvzdornych paliem. Hlavnym cielom je zahrada so subtropickym vzhladom. Okrem paliem su mi blizke yuccy a agavy. Bambusy by podla mna pridali este viac "exoticnosti" a hlavne uplne novy rozmer: kontrast k palmam/yuccam/agavam. Momentalne som v panelaku, takze vsetok material je zatial v kontajneroch (ci uz u mna na balkone, v byte alebo u mamy na zahrade), ale kupil som pozemok a do buduceho leta by mal stat domcek a potom mozem zacat naplno s vysadbou nahromadeneho materialu - a zacinat naplnat moj sen
Inak vecer som skocil na pozemok lebo som si pamatal, ze som tam vydel rast nejaky bambus a tak som urobil tuto fotku (prepacte znizenu kvalitu lebo som to fotil mobilom). Ze by nejaky druh Fargesia. Kedze rastie v casti kde ma stat dom, presadim ju zatial na inu cast pozemku. Existuju nejake pravidla podla ktorych sa ma clovek riadit pri presadzani bambusov?
Jan