Re: Nové výhonky 2020
Sasa kurilensis - vylezla už na konci března.
Bashania f. - asi před týdnem.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2020
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Sasa kurilensis - vylezla už na konci března.
Bashania f. - asi před týdnem.
První nesmělý výhoneček atrovaginaty.
Biseti asi spíš nedorostlé z podzimu, ale při dělení trsu jsem odhalil nové výhonky. Aureosulcata spec + aureocaulis zatím nic.
580m.n.m. SV Čechy.
Zajímavé. Také jsem včera u Phyllostachys atrovaginata objevil pod mulčem nové malé výhonky. Jinak mi leze až v červnu.
Stejně jako Wufengovi i mně vyráží vždy až v červnu. Doufám, že si ještě počká, stále hrozí mrazíky.
Ahoj, já první výhonky Phyllostachys tianmuensis a Aureosulcata spectabilis , spec. měl již před 14 dny , sice jen 2 vyhonky které pomrzly, nyní objeveno pár dalších. Atrovaginata u mě ještě nic. 550 m.n.m . Jak se sem prosím vkládání fotky...děkuji
Jak se sem prosím vkládání fotky...děkuji
Pomocí tohoto kódu bez uvozovek:
"[img=popis obrazku]http://URL obrázku[/img]"
nebo poslat na email wufengovi, který obrázek nahraje přímo zde na server a vloží do tvého příspěvku.
Dacik napsal:Jak se sem prosím vkládání fotky...děkuji
nebo poslat na email wufengovi, který obrázek nahraje přímo zde na server a vloží do tvého příspěvku.
Můj email vburka@seznam.cz.
Martin Gross napsal:První nesmělý výhoneček atrovaginaty.
Zajímavé. Také jsem včera u Phyllostachys atrovaginata objevil pod mulčem nové malé výhonky. Jinak mi leze až v červnu.
Mám to podobně. Proto mě to docela příjemněpřekvapilo. Snad najde v zemi dostatek vody pro růst stébel. Mám to trochu na levačku se zaléváním...Parvifolia při 1m stéblu mi vyhnala rhizom 2m od rostliny. Silnější, než to loňské pozdní stéblo Takže se těším na začátek června na výhony. Letos mě na 90% přeroste....
U metrové parvifolie mi 2m od rostliny vylezla špička rhizomu. V porovnání s atrovaginatou to vypadá na trochu většího divocha.Držím vrstvu mulče ze staré trávy a čerstvě posečené. Plus zbytky z pletí a další organický odpad.
zaslal Dacik: Ahoj, zasílám letošní výhonky Phyllostachys tianmuensis foceno 8.5. 2020. Sazenice, sázena loni na jaře, prozatím nejsilnější stéblo nového výhonu má 14 mm.
Phyllostachys tianmuensis
A další, co začínají vylézat.
Phyllostachys Shanghai 3
Phyllostachys viridiglaucescens
Phyllostachys aureosulcata spectabilis
Phyllostachys aureosulcata aureocaulis
Tak mám nesměle pár špiček u Phyll. parvifolie a Phyll. nigra. Pořád vyhlížím Phyll. atrovaginatu, ale u mě zatím nic.
Nejvíc mi zatím roste Phyll. aure. spetabilis.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2020