Re: Nové výhonky 2019
A ten čas na fikání je optimální kdy, hned jak začnou vystrkovat růžky, v mém případě srpen/září? Trochu jsem se totiž bál, že se jenom spletly některé rhizomy, vykoukly nahoru a hned se zase stočily dolů a zapíchly se šikmo do země a rostly dál v zemi, zatímco některé výhonky se rozhodly růst vzhůru. Taky mě napadlo, že moje rostlina to ma o to složitější, že je celá nakloněná na jednu stranu (při sázení jsem na radu z nějakého webu dal do jámy silnou vrstvu čerstvé trávy jako budoucí zdroj dusíku a časem si tráva sedla a rostlina se propadla a naklonila na jednu stranu).
O dalších bambusech jsem určitě uvažoval, problém je ale s místem. Mám čerstvou zahradu a z důvodu nedostatku místa a na druhou stranu z nutnosti se pohledově oddělit od velmi zvědavých sousedů (jsme tu všichni v prudkém kopci a sousedi jsou výškově o 4m výš nežmoje zahrada), už nyní mám některé stromky vysazené pouze 2,5m od sebe a nemluvě o keřích a trvalkách, které jsou úplně bez místa. Konkrétně bambus je cca 2m od modřínu, který má nyní už 3m.
Např. ale loni vysazený štědřenec loni nevyrostl ani o kousek, tak možná chcípne a hned bude místo pro bambus, to bych asi ale musel pořídit nějaký odkopek už s větší výškou (strana u sousedů:)
Drtič je určitě super věc - prvně jsem myslel, že tady někdo hnojí bambusy siláží z kukuříce:) Jinak ten nejlevnější drtič taky plánuji, jenom toho zatím nemám tolik k drcení, max. živý plot z jilmu (super tenké větvičky 1-4mm) a habru.