Re: Semena bambusů z Číny - kontakt na obchodníka
Po objednání semen z Číny (Nigra+Pubescens) mi přišlo toto, dodnes nevím co to je za rostlinu co z toho vyrostlo )
Připomíná mi to anginovník - Belamcanda chinensis.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Semena bambusů z Číny - kontakt na obchodníka
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Po objednání semen z Číny (Nigra+Pubescens) mi přišlo toto, dodnes nevím co to je za rostlinu co z toho vyrostlo )
Připomíná mi to anginovník - Belamcanda chinensis.
Zdá se, že na thajském webu znejistěli, co vlastně za semena nabízejí.
Třeba u Phyllostachys aureosulcata spectabilis už si druhem nejsou moc jisti - viz odkaz.
http://thai-bamboo-seeds.blogspot.cz/20 … bilis.html
U dalších je to podobné, někde si nejsou jisti dokonce ani rodem.
No aspoň mu tam semena klíčí. Mě ani z té druhé várky nevzešlo jediné...
Me taky nic nevzeslo, takze se semenama jsem skoncil:)
Me taky nic nevzeslo, takze se semenama jsem skoncil:)
Mě z cca 25 semen vzešlo po 1 az 3 semena (podle druhu). Ale některá vyklíčila třeba až po 40 dnech, v době kdy už to dost chytala plíseň.
Prema napsal:Me taky nic nevzeslo, takze se semenama jsem skoncil:)
Mě z cca 25 semen vzešlo po 1 az 3 semena (podle druhu). Ale některá vyklíčila třeba až po 40 dnech, v době kdy už to dost chytala plíseň.
Treba budu jeste prekvapenej...mam to v zemi tak mesic:)
Zkusmo jsem vysadil posledních cca. 20 semen z loňské várky. Měl jsem je v lednici, tak se uvidí, jestli něco vyleze.
Zkusmo jsem vysadil posledních cca. 20 semen z loňské várky. Měl jsem je v lednici, tak se uvidí, jestli něco vyleze.
Jsem velmi zvědavý na výsledek!
Na tvé doporučení mám asi 60 semen také ještě v lednici. S jejich výsevem ale počkám až na pozdní jaro.
Jinak 80 semen zasetých začátkem Ledna se nijak neprojevilo. Na rozdíl od várky z 08/2015 ale zatím žádné neplesniví,
tak je ještě nechávám.
Máčel jsem je 24hod ve vlažné vodě, pár vysel bez namáčení a několik zkusmo i oloupal z otrub.
Jsou jemně zapíchnuty pod povrch zahradního substrátu v truhlíku, který je přikrytý sklem. Substrát je udržován neustále
vlhký, ale ne přemokřený. Používám jen vodu z vodovodu, ale odstátou několik měsíců. Truhlík je na radiátoru, aby alespoň část dne měl teplotu nad 20°C. Nepřímo na něj dopadá sluneční světlo.
Tak nevím, jestli to je semeny nebo nízkou teplotou, či krátkým dnem, že se jim nechce z hlíny ven?
Asi by bylo lepší mít je ve větším teple. Na radiátoru, kde budou asi dost velké tepelné výkyvy mi to nepřijde jako moc vhodné úmístění.
Já je mám v truhlíku přiklopené sklem a ten jsem položil na akvárium s rybami. Těm topím na cca. 25°C, takže teplota v truhlíku je trvale nad 20°C.
Tak mi vylezly před pár dny 3 kousky. Mají cca 4 cm. Víc toho asi nebude.
Tak mi vylezly před pár dny 3 kousky. Mají cca 4 cm. Víc toho asi nebude.
Asi na té stálé teplotě něco bude, u mě na radiátoru nic... V domě nemám možnost výsevu přitápět, snad jen dát truhlík pod žárovku. Počkám do Května na příznivější teploty a vyseju zbytek z lednice.
tady jsem koupil phyl. nigra za dobrou cenu: http://www.banggood.com/100pcs-Garden-B … mds=search
uvidíme, co na jaře vyroste..
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Semena bambusů z Číny - kontakt na obchodníka