Re: Výhonky 2014
Ano, mám zkušenost s tím, že v březnu 2007 čerstvě rašící stébla bashanií byla poškozena cca 2/3 jich uhnily po tom poškození mrazem to bylo cca minus 2 ve dvou metrech nad zemí. Samozřejmě při zemi může být mráz daleko větší než v meteobudce.
Tak konečně jsem včera objevil i u mě na horách první 4 výhony, konkrétně u Bashania qingchengshanesis - přihrnul jsem je pro jistotu mulčovačkou když to počasí teďka zase hapruje a ráno kouknu z okna a na střechách a ve stínu šedivák a na teploměru kolem nuly - mě klepne.
Není rok, aby alespoň na poslední chvíli nepřišla ohledně počasí nějaká jobovka. Letos u nás nebyl prakticky žádný sníh - akorát cca před měsícem jeden den padal sakra mokrý sníh - něž jsem se dostal z práce domů, abych celou zahradu oprášil, tak se mi zlomilo globálně největší bambusové stéblo - cca 4,5m Ph. aureosulcata :-(
Výhony ráno vypadaly OK, ale nevidím do nich tak snad se jim nic nestalo - psali jste, že zrovna u Bashanie jsou nové výhony náchylnější na mráz - máte zkušenosti, že je můžou poškodit už teploty kolem nuly ?