Téma: Nové výhony 2022
Dnes jsem objevil nové výhony u Bashanie quingshanensis a maličké u F scabridy. Tak snad v příštích čtrnácti dnech neumrznou.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhony 2022
Dnes jsem objevil nové výhony u Bashanie quingshanensis a maličké u F scabridy. Tak snad v příštích čtrnácti dnech neumrznou.
Tak jsem se šel podívat a moje Bashania v Praze už taky raší. Tak jsem jí za odměnu pořádně zalil. Nevím jak u vás, ale na mých zahradách je dost sucho, takže bych doporučil pořádně zalít.
Takové sucho si z jara již dlouho nepamatuji. Nejvíce trpí suchem bambusy pěstované v zábraně. Zalívám a připadám si v březnu fakt divně.
Na brněnsku taky šílené sucho. Velkolistému Indocalamus Latifolius Hopei dost brutálně poschly listy. Doufám, že bez problému zregeneruje. Jinak na ostatních bambusech se to sucho zatím neprojevuje, proto mi ten Indocalamus unikl pozornosti. Zalil jsem radši vše.
Tak nevím jestli se to počítá, ale už v únoru jsem našel minivýhonek u Spectabilisu:
a von mrcha v dubnu pokračuje v růstu:
na rhyzom se mi to zdá slabé.
U Phyll. vivax Shanghai jsem taky našel výhonek, ale nevím jestli už tam není od zimy, zdá se být živý, tak uvidím jestli poroste:
A velkou radost mi udělal můj pokus s Phyllostachys pubescenc, pěstovaném ze semínka, ha vykoukl na mně rhyzom:
Zdá se mi, že se mi bambusy začínají chovat prapodivně, nebo je to tím divným předjařím a jarem, nevím...
Byla teplá zima, tak to výhonek přežil. Počítal bych to tak napůl.
Rhizom super, dostáváš se do další fáze pěstování. Radší ho ještě přihrň, má v noci ještě občas mrznout, tak ať ti ho to nepoškodí, to by byla škoda.
Jinak mi začala růst Fargesia scabrida.
Dobrý den. Tak včera po 30 munitovém lození po zemi objeveny dva nové výhonky Spectabilis (Jižní Morava). Jeden obvodem vypadá moc slušně. Dnes půjdu hledat další.
Tak držím palce. Ale zdá se mi ,že i na JIžní Moravu je ještě brzy.
Tak držím palce. Ale zdá se mi ,že i na JIžní Moravu je ještě brzy.
Ani ne, já včera našel výhon u Phyll. aureosulcata aureocaulis.
Tak už to začíná. Phyll. aurea spetabilis a Phyll. aure areocaulis jsou venku od konce dubna.
Tady je to jako klasicky zatím pod zemí. Ale nové lístky už mohutně pučí.
V Beskydech se objevují první aureosulcaty, nové Fargesie mají 40cm.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhony 2022