1

Téma: Zima 2006-2007

Dovolil jsem si založit nové téma. Myslím, že už si to letošní zima zaslouží smile
Vloni touhle dobou už tady byla rozjetá diskuse na téma omrzliny... Letos NAŠTĚSTÍ nic. A vypadá to zatím velmi slibně.
Wufeng psal o tom, že se domnívá, že jsou bambusy pod zemí aktivní. Pozorujete ostatní něco podbného (já jsem tedy nic moc letmou obhlídkou nezjistitl)
Pokud je to tak, tak na jaře by mohlo být veselo.. smile

Naposledy upravil: Lime (20.01.2007 21:38:43)

2

Re: Zima 2006-2007

Pokud bude mít zima i nadále takový průběh a neudeří nečekaně silné mrazy, tak se máme na co těšit. Moje rostliny jsou na 100% v pořádku a dokonce jsem si všimnul  nových listů a to začátkem ledna. Takže minulý rok mrzly stébla-tento rok narostli i nové listy, to je změna šílená. Do hliny jsem nevrtal, ale při takových jarních teplotách bych se ničemu nedivil.

3

Môžem potvrdiť.Bambusy začínajú aj umňa niektiré tlačiť nové listy.Dúfam len že neudrú silné mrazi vo februári,lebo potom to asi bude horšie ako minulú zimu.

4

Letošní zima docela jde. Sice ta stébla a listy z konce září a října mi v polovině října a v listopadu omrzly, ale od té doby naprostá pohoda. V prosinci jsem již pozoroval nové listy a jdou stále. Především decora  se s listy snaží. Ani současné vychřice bambusům nijak neublížily Jenže tento týden by mohl být dost kritický, protože meteorologové předpovídají mrazy -16 - -18°C. Dobré bude, že napadne sníh. Kdyby však opět foukal vítr, tak by i za těch pár dnů  mohl bambusy poničit. V únoru se má zase oteplit. Dost divná zima.

5

Mě se také hodně pozdních výhonů dolistilo. V hlíně jsem se nehrabal, ale vím od H. Kocourka, že jemu jedou pod zemí výhony, tak předpokládám, že u mých rostlin přírůstky budou taky. Taky doufám, že už žádný krutý mrazy nebudou. Snad se ty mrazy vyčerpaly loni a letos bude klid.

Na kdy jste pane Karle viděl tu předpověď? Koukal jsem teď na tento týden a předpovídají do -5°C a pak zas tepleji. Tak doufám že -18°C nás nepotká.

6

zaslal Betyar:

V severnom Madarsku začíná vyhánať výhonky Indocalamus solidus.

http://bambusy.info/img/uploaded/Indocalamus-solidus-Madarsko.jpg

7

Hezký večer,tento týden při vyjasnění až -15 (18). Jinak jsem pozoroval taky že Bashania qing. taky tlačí listy, ale mám to v průjezdu kde je relativně teplo. Zdravím Z.

8

wufeng napsal:

Na kdy jste pane Karle viděl tu předpověď? Koukal jsem teď na tento týden a předpovídají do -5°C a pak zas tepleji. Tak doufám že -18°C nás nepotká.

Dlouhodobá předpověď na e-pocasi

čtvrtek 25.1   - Noc: -9/-13°
pátek            - Noc -12/-16°
sobota          - Noc: -13/-17°
neděle          - Noc: -11/-15°
pondělí         - Noc: -7/-11°
http://www.e-pocasi.cz/pocasi-predpoved 
Třeba tak zle nebude. Je to jen pár dní a pak se má oteplovat. Hlavně aby v noci neřádil vítr.

http://www.e-pocasi.cz/do_stredni_evrop … _zima.html

Na Novinkách předpovídají trochu jinak, ale také uvádějí -15°C a to ve čtvrtek.
STŘEDA (24.1.)
-5/-9 - -6/-2 °C
oblačno sněhové přeháňky

ČTVRTEK (25.1.)
-10/-15 - -7/-3 °C
oblačno sněhové přeháňky

PÁTEK (26.1.)
-4/-8 - -6/-2 °C
oblačno sněhové přeháňky

SOBOTA (27.1.)
-4/-8 - -5/-1 °C
oblačno sněhové přeháňky
http://pocasi.apexnet.cz/pocasi/jdinaur … seznam.cz/

9

Tak tady máme spoustu sněhu, tak neváhejte a zaházejte bambusy co to půjde. Taky přistínění jim určitě prospěje. Naštěstí mrazy nejdou příliš pod bod mrazu, tak škody snad zatím nehrozí.

10

Naštěstí se ty katastrofické včerejší předpovědi o -20°C nenaplnily, bylo jen kolem -6°C. Tak snad ani přes neděli to nebude tak hrozné.
Je jen škoda, že včera přes den bylo poměrně teplo, sníh tál a z prašanu vznikla tuhá, těžká, zledovatělá hmota. Dnes se již budou bambusy obtížně sněhem přihazovat. Naštěstí má ještě další sníh připadat.

11

Břeclav - tak u nás 26.1 -9°C, ale jen jednu noc, dnes jen -4°C to je v pohodě. Má se oteplovat tak uvidíme.

12

OSTRAVA-včera -8,dnes -2,takže no problem. Vloni touto dobou pod - 20st.a Phyll.Bisseti naprosto beze strát                       ,taktéž Fargesia nittida.