Téma: Udržování výšky řezem - phyllostachys
Dobrý den všem pěstitelům, prosím zkušenější o názory...
Chtěla bych vysadit pod vyvýšenou terasou bambus, tak aby sloužil jako pohledová bariera směrem k pozemku sousedů (náš pozemek je výš, dobře k nim vidíme, a naše terasa je pro ně zas takový holubí dům), ale zároveň moc nestínil domu.
Mělo by jít o bambus dobře mrazuvzdorný a snášející plné slunce - bude na jižní straně ničím nezastíněn.
Potřebovala bych výšku cca 4metry - a to jsou fargesie příliš nízké (a většina na slunci stáčí listy což nechci), a phyllostachysy zas moc vysoké - vzrostlý phyllostachys z jihu by asi v zimě dělal v domě hodně šero...
Aspoň tyhle jsem vyhodnotila jako nejvhodnější druhy, ale jsem začátečník, teprv pátrám, třeba jsou i jiné vhodné...?
Šlo by teoreticky dát tam phyllostachys (mé srdce touží po aureosulcata spectabilis) a udržovat ho na těch cca 4 metrech řezem?
Za prvé - nebude mu to vadit?
Za druhé - nebude to hnusné? Na foto takto řezaného phyllostachysu jsem zatím nenarazila, neumím si to úplně představit...
Děkuju za všechny názory, a pokud vás napadá jié řešení, budu ráda za všechny tipy :-)