Téma: Nové výhonky 2020
Z Beskyd hlásím první výhonky Fargesia murieliae, což je velmi brzo a v noci ještě občas mrzne.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2020
Z Beskyd hlásím první výhonky Fargesia murieliae, což je velmi brzo a v noci ještě občas mrzne.
To máš teda nejranější venkovní zeleninu v celejch Beskydech
Ani v Ivančicích ještě špargl nemaj.
Mně leze nejvíc Phyllostachys humilis.
Měl jsem v zahradě -9°C a zdá se mi, že pár výhonků z fotky to zabalilo. Teď má přijít další vlna, tak pokud vám někde výhonky lezou, doporučil bych je pořádně zamulčovat.
Objevil jsem pár starých čísel německého Bambus Journal ke stažení. Link jsem dal sem dolů:
31.3. v čase 4:00 hodiny je tady na jihu ráno venku - 6,5 °C.
Tady v Praze to bylo slabší, ale ráno jem tu měl pár centimetrů sněhu. Trochu mě straší předpověď. Jestli bude až -9°C, tak to asi něco odnese.
...Ani v Ivančicích ještě špargl nemaj.
Máš bambusy v Ivančicích? Já v Lukovanech.
Brno-venkov 390mnm raší Fargesia Rufa + Indocalamus L.Hopei
Ne, ne to byl jen takový slovní obrat. Já mám vlastně jen dva bambusy F. nitida. Jeden přímo v Brně a druhý v Pernštejnském Jestřabí, což je kousek za Tišnovem. Doma mám teď ještě pár mrňavejch semenáčků.
U nás zatím nic, Vamberk, 450 m.n.m. Jsme v takové mrazové kotlině. Bohužel, musel jsem se stěhovat a na půvldním místě bambusy zlikvidovat. Jen malou část jsem zachránil a přesadil už k baráku se zahradou.
Mně leze zatím jen pomalu Fargesia rufa.
Je to vlastně docela dobře, ty první výhonky co jsem měl u Phyllostachys humilis zmrzly.
Snažil jsem se vyfotit nové výhonky Sinobambususa intermedia, které vylezly už v březnu a úplně jsem na ně zapomněl. Mrazy jim nic neudělaly. Jsou vzadu mezi stébly Phyllostachys nigra.
Tak jsem viděl, že jsou venku výhonky Phyll. aure. spetabilis a Phyll. aure. aureocaulis.
Jinak u mě je velké sucho a jsem nucen dost zalívat.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2020