Re: Phyl. atrovaginata - lámání stébel - poraďte, prosím
Zdar,
Takže letos opět... už to "odnesly" čtyři stébla :-( Sice nebyly nijak tlustý, ale i tak to zamrzí. Je tam ještě pár tlustších, takže uvidím, jak dopadnou.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyl. atrovaginata - lámání stébel - poraďte, prosím
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdar,
Takže letos opět... už to "odnesly" čtyři stébla :-( Sice nebyly nijak tlustý, ale i tak to zamrzí. Je tam ještě pár tlustších, takže uvidím, jak dopadnou.
Takže letos opět...
Ty už máš atrovaginatu tak velkou? Moje teprve leze ze země..
No už leze asi tak 14 dní, takže některá stébla mají i přes metr a půl. Lámou, respektive ohýbají se v různé výšce...
u mě jsou taky metr a půl a zatim nic
No už leze asi tak 14 dní...
U mne 1.špička vylezla před 3-mi týdny, což je na ni hodně brzo. V noci je ale pořád zima (někdy i 4stC), tak se jim moc růst nechce, zatím cca 25cm. Aureosulkáty mají už i 2m.
Při podrobnějším průzkumu jsem našel několik takto ohnutých stébel i u F. scabrida a F. robusta´Campbell´. Ale ty jich vyženou vždycky tolik, že to nevadí... :-)
Jako každý rok jsem pozadu. Moje rostliny teprve začínají růst. Loni jsem sázel asi 8 sazenic na nové místo. Letos z nich jako první lezou výhonky u těch menších, větší si dávají na čas.
tak jsem zvědavej, ale atrovaginata se zatim neláme, zato parvifolia má už dvě stébla zlomený a pár jich v metru zakrnělo. to se mě stalo poprvé.
Všiml jsem si u některých bambusů, že mi nový výhonek jakoby zgumovatěl a přestal růst.. Setkali jste se s tím?
Stává se to pravidelně. Taky už jsem letos pár "gumáků" našel.
Téměř na den přesně, jako minulá léta, se milá atrovaginata začala nejen ohýbat, ale i lámat.
Zatím jen 3 stébla zlomená a 1 ohnuté, snad jich alespoň pár vydrží vcelku.
Letos dorostla do 3m a 16mm průměru.
Podle fotek vypadá rostlina v pořádku. U mě jsem vypozoroval, že když rostlina roste ve volném prostoru, tak na špičky sedají ptáci a pak stéblo zlomí. Každý rok, tak přijdu o několik stébel.
Jde vidět, že rostlině se daří, tak se máš příští roky na co těšit. Phyll. atrovaginata se rozrůstá pomaleji, ale pak se to celkem zrychlí a rostlina pěkně zmohutní. Měl jsem ji cca 6,5, vysokou, ale pak jsem ji na původním stanovišti zrušil a mám teď dvě rostliny asi jak Ty.
Stránky Předchozí 1 … 4 5 6 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyl. atrovaginata - lámání stébel - poraďte, prosím