Ahoj lidi,
jaro je za námi a přidávám svůj komentář.
Pěkně fest jsem je přihnojil na konci března. Použil jsem Trastan H, na hnojení trávníků...bylo toho 1kg...prý na 800m2 a mě to stačilo jakž takž na bambusy :-D Bylo to opravdu silné hnojivo a bál jsem se co to udělá. Pro jistotu jsem měl v zásobě udělané náhradní sazenice, kdyby něco.
Jinak tedy jsem jen hnojil tímto hnojivem, mulč jsem zatím nedával....ono se teď pod ty bambusy ani už nedá dostat, jak je to husté ;-) Pouze jsem dosypal trochu hlíny na místa, kde shnil loňský mulč.
Co se hnojiva týká, vybral jsem takové, které se nerozpouští vodou, a to je právě ten Trastan, uvolňuje se postupně, protože je navázaný na zeolitový substrát. To bych viděl jako klíčové pro celoroční pohnojení a/nebo používat hnůj vícekrát ročně...můj názor. Jediné, teď si tak uvědomuji, co jsem na bambusy na podzim dal byl popel ze spáleného listí a zahradního odpadu.
Poté bambusy krásně začaly růst a obrážet...radost pohledět. Je tam i pár větví, které jsou suché, nevzpamatovaly se po zimě, ale ničemu to nevadí. Růst byl opravdu mohutný a už se potvrdilo to, co jsem psal loni o kompostu...už do něj bambusy fest prorostly.
Dle mých zkušeností bych se teď už vůbec nebál hnojit.
Jinak jsem zvědavý na "druhé kolo" růstu....
Dle časových možností přidám nové fotky ještě před novým růstem.
Vše co musíš udělat je rozhodnout, jak naložit s časem, který Ti byl dán.
GPS: 50°6’31.299 N, 16°21’56.751 E