Jako všude - po mrazech ještě dobré, ale kombinace oteplení + slunko + vítr + zmrzlá půda = 100% listů dolů. Pokud nepočítám nízké a půdopokryvné druhy, které se chystám na jaře tak jak tak sestřihnout, tak stébla kupodivu i u méně zimovdorné Semiarundinaria fastuosa OK, jenom u Nigry šlo něco do kytek, není ale zatím moc velká - cca 1,5m.
Jedině Fargesia rufa má ještě cca 40-50% listí v relativně dobrém stavu - střed trsu, který je chráněný proti okolním vlivům, umístěná v polostínu.
Nejvíc mě mrzí, že omrzla Aucuba - cca 10cm od konce všech větví všechno spálené a momentálně černohnědé, takže se velikostí vrátí tak 1-2 roky zpátky + nejhůř dopadl Blahočet čilský, který už mám cca 5 let a snesl toho už celkem dost. Jehlice jsou skoro všechny hnědé, jenom základy nových větví na vrcholu se ještě zelenají, otázka je jestli rostlina při takové ztrátě dokáže další patro vůbec založit. Ještě jsem zvědavý jak přezila Trsť rákosovitá (Arundo donax), kterou jsem sadil minulý rok - snad to přežila a na jaře vyžené nové stébla.
PS: dneska u mě ráno -7,4C takže zima se zatím drží zuby nechty :-)