Re: Pomoc s fargesii
omlouvám se nepovedlo se mi přidat fotku. Zdá se, že dešťová voda pomáhá.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Pomoc s fargesii
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
omlouvám se nepovedlo se mi přidat fotku. Zdá se, že dešťová voda pomáhá.
Na slunci to chce hodně zalévat a smířit se s tím, že tam bude rostlina žlutější.
Už se lepší, začíná zelenat, snad je to deštěm, snad koňským trusem.
K Wufengovi: Dobrý den, to moje fargesie to zřejmě definitivne vzdává. Všimla jsem si, že nabizite bambusy k prodeji, tak se chci zeptat, jestli je f. Jiuzhaigou ještě k mání a jestli je vhodne ještě sadit. Není uz pozdě? A ev. Jste k zastižení tento či příští týden?
Jsem z Kunratic, mám to k vám coby dup. Moc děkuji.
Ještě je doba na sázení. Ozvěte se mi prosím na mobil 777095330 ať se domluvíme na nějakém termínu. Jsem teď a příští týden v Praze.
Tak to vypadá, že obe rostlinky se uchytily dobře. Dnes jsem zjistila, že mají obe 2-3 nové výhony, tak budu doufat v dlouhý a teplý podzim, at to hned nezmrzne i když myslím že asi jo. Myslíte, že je mám na zimu nějak obalit? Přece jen jsem sazela dost pozde a ted se asi vysilujou. Díky, Z.
Mají šanci přežít. Vydrží docela dost. Pokud bude hodně sněhu, tak zapadají a budou chráněné před mrazy. Pokud by sníh nebyl, tak koncem ledna, pokud budou hrozit velké mrazy, je můžete něčím přikrýt.
Zdravím,po dlouhé době zase něco jiného než reklamy na viagru....Mám dotaz ,kdo máte fargesii nitidu Great Wall,taky vám letos tak hodně zežloutla?Můj cca 2,5metru vysoký a dobře rostoucí soliter je pořádně žlutý.Mám dvě a u druhé to není tak hodně.Přes víkend vyfotím a pošlu fotku.
Změna barvy šla celkem dosti rychle,chodím teď z práce až za tmy a ráno jsem si toho všimnul -trvalo to max týden a asi polovina listů je žlutá.
Ostatní fargesie vypadají mnohem líp,co se týká žloutnutí.Ale zase je fakt,že ještě nejsou zdaleka tak velké jako Great Wall.
U rufy i poměrně velké trsy jsou až na pár lístků zelené.
Dobré ráno všem :-)
F. nitidu nemám, ale pořádně prožloutlé jsou F. Jiuzhaigou 1 a 7 a taky F.denudata Lancaster. Ostatní Fargesie,(rufa, robusta a scabrida), jsou o dost zelenější.
Zacatkem zari jsem psal ( http://forum.bambusy.info/post/5606/#p5606 ), ze muj Phyllostachys viridiglaucescens skoro neroste a stale zloutnou vyhonky, co prezili tu posledni "nezvyklou" zimu. Tak ty vyhonky shodily listu uplne.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Pomoc s fargesii