Ahoj Szomolányi,
Seznam pěstovaných druhů v dané lokalitě je dobrý pro orientaci, který druh v dané lokalitě zatím přežil. Myslím si, že je ale také zajímavé sledovat růst rostliny meziročně. Napoví to dalším pěstitelům (hlavně začínajícím pěstitelům), který druh v podobné lokalitě dosáhne jaké velikosti a za jak dlouho, nebo jestli druh pouze přežívá. Ve kterém roce byly výše uvedené druhy vysázeny? Našel jsem zatím, že Ph.viridiglaucescens cca 4cm výška 700cm je z roku 2002. Věřím, že při takovém množství pěstovaných bambusů jako pěstuješ například ty, je téměř nemožné sledovat přírůstky u všech a vést evidenci. Zajímaly by mě ale nejvíce vyšky a síly stébel vyšších druhů, kde je co měřit, např. atrovaginata, aureosulcata, edulis, iridescens, kwangsiensis, nigra Boryana, nigra Henonis, nuda, parvifolia, promines, propinqua, rubromarginata, Shanghai 3 (rok vysázení), sp. Kew vivaxy. Pokud bych byl ale upřímný, nejradši bych získal data za každý rok od vysázení a od všech bambusů u nás pěstovaných
Chtěl bych posbírat maximum dat pro tabulku bambusů, ve které by se dala filtrovat podle druhů, velikostí, lokalit... Věřím, že příprava podkladů pro tabulku vezme nějaký čas. Jsem ale přesvědčený, že by výsledek stál za to.
Ahoj a bambusům zdar, Pepa