Re: Jaro 2016 - nove vyhonky
Lehce bych to posypal třeba Cereritem, případně zalil Kristalonem Start.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Jaro 2016 - nove vyhonky
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Lehce bych to posypal třeba Cereritem, případně zalil Kristalonem Start.
Tak dnes jsem našel první výhonek u Aureosulcata Harbin inversa tak 10 cm. Akorát nevím jak vložit obrázek
Jirka
Tak dneska jsem našel 3 výhonky u Phyll. aure. spetabilis
Včera som našiel prvé výhonky u Phyllostachys viridiglaucescens a dnes u Phyllostachys aureosulcata harbin inversa.
Tak sleduji, že tento rok to začalo asi o 14 dní dřív. Tak nám to končně pěkně začíná.
Všem bambusářům - ať Vám to pěkně roste.
Tak leze ven Bashania Q. a F., fargesia rufa, robusta, Viking, Pillar, sasa kurilensis, Ph. Arcana Luteosulcata, Ph. Parvifolia, Atrovaginata., aureosulcaty nic (jen harbin inversa), bissetii a vivaxy zatim nic (a to bissetii byl vetsinou mezi prvnima)
Tak u mě zatím jen harbin inversa jeden výhonek, vysazeno minulý rok. Atrovaginata, Alpina,Bissetii zatím nic. Ještě mám vivax taky vysazen minulý rok ale ten asi kompletně vymrznul. To málo co obrašilo tak než se list úplně rozvinul tak už byl z poloviny uschlej, nevím co s tím? Pohnojeno je, voda tomu taky nechybí. Asi budu muset k Rezlovi pro další kousek. Ještě chci pořídit nějaké fargesie.
tento rok u mna omnoho skor zacal Ph. A. spectabilis, som nasiel uz cca 20 vyhonkov, zatial vzdy zacinal az prvy majovy tyzden.
Ještě mám vivax taky vysazen minulý rok ale ten asi kompletně vymrznul. To málo co obrašilo tak než se list úplně rozvinul tak už byl z poloviny uschlej, nevím co s tím? Pohnojeno je, voda tomu taky nechybí. Asi budu muset k Rezlovi pro další kousek. Ještě chci pořídit nějaké fargesie.
Ještě je brzo to řešit. Na mém omrzly listy na loňských výhonech a začínají teprve teď růst nové. Zima nebyla zlá, tak je šance že ti obrazí.
Jinak u mě zatím klasicky nic ještě nevyráží.
Tak dnes jsem našel první výhonek u Aureosulcata Harbin inversa tak 10 cm. Akorát nevím jak vložit obrázek
Jirka
Obrázek pošli na wufeng@bambusy.info a já ho sem přidám.
Dva začátečnické dotazy:
Když mám zasazené loňské odkopky, tak začnou letos vyhánět nové výhonky později, než kdyby byly rostliny už rok v zemi?
Kdy začínají růst nové listy na loňských (případně starších) výhoncích?
Jestli je to myšleno, že teď na jaře byly zasazeny loňské odkopky, pak vyrazí pravděpodobně později. Jestli už jsou v zemi od loňska, měly by vyrazit stejně jako u starších rostlin.
Nové listy vyrůstají dle lokality a druhu. V téhle době by už měly ale být vidět rašící pupeny.
Navštívil jsem teď pár lokalit s bambusy v Praze (Botanická zahrada, Dendrologická zahrada apod.) a nikde, stejně jako u mě, nic nevyhání nové výhony. Zajímavé, že Praha je oproti jiným lokalitám takhle zpožděná.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 … 7 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Jaro 2016 - nove vyhonky