Re: Trávy
Zde přidávám upravený text z emailu, který jsem dostal. Týká se Arundo donax Variegata. Díky za něj.
Moje rostliny mi bratr dovezl odsud http://web.telecom.cz/atzhoranek/2_arundo_donax.htm jsou vysazene ve skleniku ktery je v zime vyhrivany dari se jim dobre stebla dokonce i prezimuji a pak na jare obrazeji a vetvi se v kolenkach jako bambus zkousel jsem ted rizkovat casti prezimovanych stebel do pisku uvidim co z toho bude, pokud se ujmou rad daruji, nevim jak daleko byste to mel do te Kostelni Lhoty k tem Horankovym to je tam odkud jsou ty moje rostliny viz odkaz vyse , musel byste si tam pro sazenici asi zajet kdybyste ji chtel hotovou uz ted, myslim ze rostliny neposilaji, doporucuju predem zavolat jestli je maji na internetu ji nabizeji taky jeste i tady http://www.rostlinky.cz/inshop/shop.asp hledejte v zahradnich rostlinach meli by zasilat i do CR. Znamy ma tuhle rostlinu vysazenou venku ve volne pude, ale v nasich podminkach se ji moc nedari, spis tak jako ze preziva, ale moc neprirusta, tj. ze rostlina je porad na miste vysadby ale kazdy rok vyzene jen tak 3 az 4 stebla jako ze jich nepribyva ani se trs nezvetsuje. Pokud byste mel zajem muzu podarovat kus miscanthus sinensis variegatus mrazuvzdornost bez problemu velmi dekorativni, dost vysoky a mohutny, fotky z google v priloze, dobre roste a trsy hezky prirustaji a zvetsuji se, a taky aspon tady u me severovychodni Morava nekvete kratka vegetacni doba takze by nemely byt problemy s alergii.
Bambusum a okrasnym travam zdar
Miscanthus sinensis variegatus
P.S. Děkuji za email. Sazenice Arundo donax Variegata jsem již měl možnost koupit, ale spíš čekám, že je s někým vyměním za bambus. Chci ho jen pokusně vyzkoušet a nechce se mi ho kupovat. Můj "normální" Arundo donax až do letoška přezimoval slušně, ale letošní zimu nepřežil. Tak jestli je ta panašovaná forma choulostivější asi pro venkovní pěstování nebude moc vhodný. Ale pořád si říkám, že to stojí za to ho vyzkoušet, protože tady v Praze jsem ho v jedné zahradě viděl venku pěstovaný a byl to nádherný, mohutný trs, tak za pokus to určitě stojí. Ten Miscanthus sinensis variegatus je také moc pěkný. Mám teď již dost problém s místem, tak se musím dost krotit. Bohužel nemůžu pěstovat vše co se mi líbí. Ale moc děkuji za nabídku sazenice.