Téma: Nové výhonky 2024
Tak už to začalo, ze země lezou Fargesie.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2024
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Tak už to začalo, ze země lezou Fargesie.
Tak dnes jsem zjistil, že už jsou venku Phyll. aure. spetabilis a aureocaulis
Ahoj, tiež sa pripojim. U mňa riašia Phyll. aure. spectabilis a viridiglaucescens. Ohrem toho mi kvitne Phyl. nigra mal by to byť henonis.
... Ohrem toho mi kvitne Phyl. nigra ...
Kvete masivně nebo jen sporadicky pár květů?
Kvitne masívne až sa steblá ohýbajú.
Foto by potěšilo...
Foto by som postal rád, ale si lámem halvu ako ich poslať. Alebo ich poslať wufengovi?
Tak to jsem zvědavý, jestli přežije.
To som zvedavý aj ja. A ak náhodou neprežije, dúfam, že budem mať aspoň zopár semenáčikov.
Ta tedy kvete pořádně. Na nigry to teď přišlo. Kvetou po světě různé. Henonis, Boryana, Punctata atd. Před pár lety kvetla a kvete normální nigra a tam bohužel rostliny nepřežily, pokud vím.
Jinak mi lezou některé Fargesie, Sasy, Bashanie, Phyllostachysy jen jeden výhon u Phyllostachys aureosulcata Argus.
Jsem na letošek zvědavý. Zima super, loni bylo dost vody, rostliny se mohly připravit, tak doudám, že letos budou pořádné výhony.
Já přesný druh (původ ano, odkopek) své nigry bohužel neznám. Po loňském drastickém přesazení budu rád za zakořenění a nějaké výhonky.
Některé rostliny, teď nemyslím konkrétně bambus, mají vykvetením snahu zachovat kontinuitu, třeba při nevhodných podmínkách.
Ta azikova kvete opravdu celá, tak čas ukáže...
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nové výhonky 2024