Orangutan napsal:Z velkých bambusů venku B. fargesii a Ph. alpina.
Bashania letos méně stébel a samá tenká. Vypadá to, že si vzala roční dovolenou. Nevím, co jsem udělal za pěstitelskou chybu.
Alpina pár slušných stonků (nejtlustší kolem 3,5 cm), ale na počet taky docela málo. (Ovšem nutno poznamenat, že jsem ji před několika lety prakticky kompletně vyřezal a dosud se zotavuje). Letos tedy asi dosáhne na svou původní výšku kolem 6,5 metru.
Atrovaginata a parvifolia ještě spí. Počítám, že vyrazí tak za dva týdny.
Nemusí to být pěstitelská chyba. Loni jsem neměl nic u Phyllostachys parvifolia a hnojil a staral se o ní jak o ostatní, který rostly normálně. Tak doufám, že si loni dala pauzu a letos něco předvede. Asi nějaký skvrny na slunci.
Letos řeším záhadu u Arundinaria gigantea Macon. Loni zimovala skvěle. Letos byla teplá zima a celá rostlina vypadá omrzle, ikdyž by měla vydržet xnásobně víc, než teď bylo. Netuším, proč tak dopadla. Asi bylo moc teplo.
Hlavní růst teprve čekám, ale dělá mi momentálně radost Fargesia denudata Xian 1, která vylézá brzy, stejně jako Fargesia rufa. Každý rok mě udivuje vitalita tohoto klonu. Moje nejoblíbenější z denudat. Taky několik Fargesia murielie ze série Well Born Bamboo už frčí a některé mají slušné tyče.