Martinfarmář napsal:pavelmicek: Ale každopádně jsi udělal dobře a máš to na jistotu, tady každej spoléhá že nebude zima.
Stejně jako silničáři které každoročně překvapí a zaskočí sníh.
Myslel jsem, že sázení už jsme vyřešili jinde. Sazenice jde na vyzkoušené, vhodné místo, kde už mám stejný druh asi 15 let a za tu dobu tam jednou nebo max. dvakrát omrzlo listí, jinak tam zimuje bez poškození. Takže je velký předpoklad, že to tam zvládne dobře. Je pevně přivázaná, jak upozorňoval Jirka. To je důležité, aby se neustálým kýváním netrhaly jemné kořínky, které prorůstají do okolní půdy. Denně okolo ní chodím, takže zálivka je pravidelná. Nejsem blázen, abych vysadil 6metrovou sazenici a čekal jak to dopadne. Samozřejmě na jinou, horší lokalitu bych to zvážil, a případně jí fiknul, ale obecně výsadba i vzrostlých sazenic v září v Praze a blízkém okolí dopadá dobře. Zas můžu jen dokladovat vlastní zkušeností s mnoha desítkami takto zasazených rostlin, což je mi jasné, budeš zase nějak rozporovat.
Snažil jsem se ti už i jinde vysvětlit, že rostliny jsou pro radost a mají přinášet pozitivum do našich životů. Ty v tom ale neustále hledáš jen kontroverze a negativa. Zřejmě jsme každý na jiné vlně a nedokážu asi nic napsat tak, aby jsi neměl potřebu to negovat. Jsem už z toho unavený, proto jsem se rozhodl, že už na další tvoje příspěvky nebudu reagovat. Držím palce v pěstování bambusů a doufám, že v tom časem najdeš hlavně radost, jako já a předpokládám, že i ostatní, kteří sem chodí.