Téma: Phyllostachys atrovaginata - dva vrcholy
zaslal karlos.mexican:
atrovaginata strká dva vrcholy z jednoho stébla.jsem zvědavej jak to bude pokračovat. už se vám to někomu stalo???
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys atrovaginata - dva vrcholy
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
zaslal karlos.mexican:
atrovaginata strká dva vrcholy z jednoho stébla.jsem zvědavej jak to bude pokračovat. už se vám to někomu stalo???
Pro mě je to novinka, to jsem ještě neviděl. Jsem zvědav, co z toho vyroste.
dám vědět a udělám další fotky...
Tak to jsem ještě neviděl.
dole jsem už odstranil pochvy a je tam jedno stéblo, jsem zvědavej, jak se rozdvojí. určitě to nafotim...
zdravim, mě se totéž stalo loni u Ph. bisseti. Pouze v místě rozdělení je to takové zvláštní ale pak už pokračovali v růstu jako standartní tyče. Výška u nich cca 5m.
Phyllostachys bissetii
Moc zajímavé. Tohle je opravdu raritka.
pecka. jsem zvědavej jak to bude vypadat u mě. nafotím to...
zaslal karlos.mexican:
ahoj lidi
nevydržel jsem to a odtrhnul pochvy. stéblo se opravdu dělí.
Je zajímavé, že si to rozdvojení stéblo plánovalo už předem. Jak u bisetti tak i u atrovaginaty je z fotek zřejmé, že je výhonek už od země oválný, jen se rozdělily v různé výšce.
když mělo 15cm, tak to ještě nebylo jasný, jen jsem si myslel, že to bude silný stéblo. potom to začalo být divný tim oválným tvarem a tak ve třiceti cm už byly vidět dva vrcholy.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys atrovaginata - dva vrcholy