Re: výhonky 2013
Zdravíčko, u mě v Brně frčí téměř všechny Psylostachysy, na čas si klasicky dává jen Atrovaginata. Zima byla krásně mokrá a od února přihnojuji.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » výhonky 2013
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravíčko, u mě v Brně frčí téměř všechny Psylostachysy, na čas si klasicky dává jen Atrovaginata. Zima byla krásně mokrá a od února přihnojuji.
Oba bambusy,jsem kupoval v roce 2006.Bashania qingchengshanensis roste líp,ale loni nepustila nic.
zdravim, chcem sa opytat, ked zacnu rast vyhonky a medzi silnymi su aj take slabsie, odrezete ich pokial su este male ? Napriklad aby bambus vyuzil svoju silu radsej na tie silnejsie vyhonky.
dakujem za odpoved
Ahoj,
Pokud Ti roste několik desítek stébel, tak bez milosti všechny slabší výhonky odstraň. Pokud jich máš tak do 10, tak je ponechej a vydrž do dalšího roku.
Oba bambusy,jsem kupoval v roce 2006.Bashania qingchengshanensis roste líp,ale loni nepustila nic.
Jestli jsou stejně staré, tak nemůže to být naopak? Mně se zdá z obrázků, že ty druhy jsou prohozené. Tipoval bych tu větší na B. fargesii.
Je to tak.Bashania qingchengshanensis je hodně rozrůstavá,a u nás roste líp,než B. fargesii.Mám je i namnožený a B. fargesii moc neroste a má i slabší stébla i menší průměr.Bambusy jsem řádně z jara ostříhal.
Ahoj,
Pokud Ti roste několik desítek stébel, tak bez milosti všechny slabší výhonky odstraň. Pokud jich máš tak do 10, tak je ponechej a vydrž do dalšího roku.
vdaka, preriedil som to teda... zaujimave je, ze tie hrubsie vyhonky su do cervena, a tie tensie su zase svetlo zelenej farby /ph. aureosulcata aureocaulis/
phyllostachys aureosulcata aureocaulis
indocalamus latifolius hopei
phyllostachys vivax aureocaulis
Poslední kousky venku... Ph. Parvifolia a Ph. Atrovaginata :-)
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » výhonky 2013