Téma: Velkolisté bambusy
Zdravím všechny. Mám na vás prosbu, zajímá mě za jakou dobu a jaké výšky jsou schopné dosáhnout tyto druhy: Indocalamus latifolius, Sasa palmata, Sasa kurilensis, a jak vám prospívají v jakých podmínkách. Spousta z vás je doma určitě mají, tak napište jak jsou na tom teď a pokud se podaří, pošlete i nějaké fotky, ať se pokocháme. Když čtu jaké výšky by mohly dosáhnout tyto sasy, tak nevím co si o tom myslet, protože mi na všech fotkách, ať hledám kde hledám, připadají spíš jak půdopokryvné (myslím ty fotky od nás, z našich podmínek). A Indocalamus taky nic moc. Tak prosím poraďte, ať jsme všichni moudřejší a máme o čem číst, na jaře chci vysadit živý plot a potřebuju ho zahustit co nejdřív, tak mám v plánu koupit víc rostlin, tak bych se nerada přehmátla a koupila špatně. Vím že palmata na plot moc odolná není a nehodila by se, ale je nádherná, plánuju to spíš z těch dvou, ale pokud nedosáhnou aspoň těch 150cm, tak musím vymyslet něco jiného. Proto mě to zajímá. Moc díky za poznatky a zkušenosti.