Téma: Rada pro začátečníka
Koupil jsem si dva rhizomy Phyllostachys bambusoides (Madake Bamboo), chtěl jsem se zeptat jestli je můžu vysadit přímo ven, nebo je mám dát do květináčů a vysadit příští rok nebo později??? Děkuji za rady.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Rada pro začátečníka
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Koupil jsem si dva rhizomy Phyllostachys bambusoides (Madake Bamboo), chtěl jsem se zeptat jestli je můžu vysadit přímo ven, nebo je mám dát do květináčů a vysadit příští rok nebo později??? Děkuji za rady.
Nejdříve je zasaďte do květináčů a pokud budete mít štěstí a něco z nich vyroste, tak je můžete zkusit vysadit ven. Minimálně alespoň 2 zimy bych je ale zimoval v nevytápěné světlé místnosti. Bohužel jste si pořídil málo odolný druh, který není vhodný v našich podmínkách pro celoroční pěstování venku. Spíš by se hodil nechat ho trvale v přenosných nádobách a na zimu ho dávat dovnitř.
Takže oba dva rhizomy se v pohodě uchytily. Poslal bych fotky ale nepochopil jsem jak se zde vkládají. Nevím proč v ČR jsem nenašel nikoho kdo by rhizomy zasílal, a musel jsem si rhizomy objednat v USA odkud mi je bez problémů zaslali?
Fotky zde můžu zobrazit, stačí je zaslat na wufeng@bambusy.info. U rhizomů je vždy riziko, že se neuchytí, tak je lepší prodávat už zakořeněné sazenice, tak proto pravděpodobně se tím nikdo nezabývá.
V USA to jde objednat kde? Pokud by tam měli v nabídce něco zajímavého, taky bych si možná něco objednal. Poslali to v balíku a přišlo to bez problémů? Není na to potřeba při importu do EU nějaký certifikát?
Ty rhizomy jsem koupil od prodejce na ebay, který prodává pouze rhizomy. Prodává ovšem pouze asi 6 druhů z nichž jak jsem se díval již všechny máte kromě toho co jsem si koupil a druhu ARUNDINARIA GIGANTEA Rivercane, který by měl být odolný do -23C. Přišlo to v balíku a nebyly s tím žádné problémy, byl to vlastně kus mokré hlíny ve které byly ty rhizomy zabalené v igelitovém sáčku. Jestli je potřebný nějaký certifikát nevím, ale já jsem si objednával z USA rostliny vícekrát (palmy) a zatím s tím nebyly žádné problémy.
Ještě bych chtěl dodat,že ten prodejce už má asi přes 450 hodnocení a všechny jsou kladné.
Díky za odpověď. To je dobrá zpráva, že to jde takhle z USA do EU bez problémů poslat. Pár věcí odtamtud mě zajímá, tak pokud to jde takhle poslat, tak se sem snad podaří pár zajímavostí dostat.
Ja jsem uz na ty rhizomy koukal take a moc duvery to ve me nevzbudilo, ale jestli je to tak ,jak pise kolega hero, tak si asi take skusim nejaky objednat. Hlavne pri tom narazit na poctiveho prodejce :-)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Rada pro začátečníka