Téma: Jaro 2010
Tak první výhonky jsou venku Fargesia robusta.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Jaro 2010
Tak první výhonky jsou venku Fargesia robusta.
Našel jsem zatím pouze jeden výhon u Fargesia scabrida, jinak zatím nic.
podobne ako Betyar som mal prve vyhony u bashanii a ph. spectabilis koncom marca, doteraz sa pridala len vo stvrtok Fargesia rufa a Fargesia murieliae 'Joy', ostatne snad uz coskoro. som hlavne rad, ze vobec vsetko prezilo tuto zimu a pomaly sa prebudzaju.
jeden novy vyhonok u rocneho p. pubescens, ktory som nechal vonku (ma cela rastlina tak 40 cm) takze nic moc, som zvedavy, ci sa pozbiera..
Tak jaké jsou další přírůstky? Jaro 2010
tak ako ma Pleioblastus shibuyanus Tsuboi tento rok potesil prezimovanim s minimalnym poskodenim, tak o to viac teraz mrzi, ze ide do kvetu. a to intenzivneho... co dava tusit jeho skory uhyn
Jediné výhonky jsou u Bashanie, jinak výhonky u Fargesie mi zmzl. Jde vidět, že tento rok bude růst výhonku později.
Tak první výhonek je konečně tady,Phyllostachys propinqua "Hangzhou".Pro Wufenga - zasílám dnešní foto.
tak ako ma Pleioblastus shibuyanus Tsuboi tento rok potesil prezimovanim s minimalnym poskodenim, tak o to viac teraz mrzi, ze ide do kvetu. a to intenzivneho... co dava tusit jeho skory uhyn
Mě taky kvete, ale nemusí to být jeho úplný konec. Možná zregeneruje a alespoň část ho přežije. V každém případě jsem zvědav co případně vyroste ze semen. Zda budou semenáče zelené, či se najdou i některé panašované.
Už jsem našel výhonky i u Fargesia robusta, ale jinak zatím nic neleze. Hodně druhům začaly růst nové listy, tak na výhonky si asi ještě počkáme.
čau všetci prvé výhonky mám fargesia rufa Bashania fargesii má zatial jeden ale už má asi 20cm a par som nasiel aj na phyllostachys nuda
Jar je naozaj tu.Bashania fargesii má výhonky okolo 50 cm, tak isto B. quinganschensis, začínaj rašiť Phyllostachys . Sasa palmata...
P.S. Uvítal by som u prispieivateľov keby uviedli kde majú svoje porasty, ak nemajú uvedené pod hlavičkou. Tak sa lepšie bude dať porovnať nástup vegetácie v rôznych oblastiach Česko-Slovenska.
som od trenčína a zaujimalo by ma pan Szomolányi ake dlhe hrizomi vam rastu na ph parvifolia a ph atrovaginata (kedže ste z teplej lokality) lebo z toho fora mam dojem ze moc sa ostatným pestovatelom nerozrastaju. Ja mam pri výške stebiel necelé 2 metre dĺžku hrizom asi 2 a viac metra . skusim dnes nafotit a zajtra pošlem Wufeng.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Jaro 2010