Téma: Doba výsadby sazenic bambusu
Zdravím,
kdy je možné co nejdříve vysadit sazenice do volné půdy?
Předem díky za odpovědi.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Doba výsadby sazenic bambusu
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím,
kdy je možné co nejdříve vysadit sazenice do volné půdy?
Předem díky za odpovědi.
Ahoj,
Já vysazoval některé roky již v půlce března. Hodně záleží na počasí, také záleží na velikosti sazenice a jejím kořenovém systému. Jak přestane mrznou, tak může bambus do země, menší mrázík ho již nepoškodí.
Takže teď bys to asi nedoporučoval co?
Sazenice mám v podkroví a začíná tam být teplo 16°C a už začínají vylézat nové stébla.Tak jsem je chtěl vysadit ven.
Záleží jak je u vás teplo, ale ještě bych počkal. Byl by to teď velký šok pro sazenice, dát je ven. Ony hlavně v noci teploty ještě dost klesají, takže radši bych alespoň týden či dva počkal.
http://aktualne.centrum.cz/domaci/pocas … ?id=662063
Podle tohohle výhledu má být hůř, než jsem si myslel, takže radši opravdu čekat.
Díky za rady a ještě počkám. Su nedočkavý a už se těším až budu dělat na zahradě ( pro některé lidi hodně nepochopitelné).
Já to úplně chápu. Já už pohazoval hnůj na sníh, abych si taky už užil aspoň trochu zábavy.
Chcem sa teda spýtať, nie je možné vysadiť Phyllostachys bissettii, teraz na jeseň ?
Ide o dvojročné rastliny, výška najdlhších výhonov 120-150 cm v kvetináčoch..
Veľmi pekne ďakujem
Myslím, že do konce září je to celkem v poho. Když je dobře zakořeněný, tak se chytne. V září jsem sázel Ph.aureosulcata a Fagesii sp.Jiuzhaigou 1 dokonce v první půlce října a krásně rostou, ale na jaře je to asi lepší...
Myslím si to samé. Ještě bych to v pohodě zasadil. Co hrozí, je že přijde zima hodně brzo a bude krutá. Pak je možné že dost pomrzne, ale na jaře zas obrazí. Hodně bych ho zaléval a koncem ledna, pokud budou hrozit silné mrazy, něčím přikryl.
Ďakujem pekne za odpovede, risknem to, dúfam že zima nebudena mňa moc krutá, dík
Zdravím, predsa sa ešte raz spýtam, sadenice sú už doma. Ide o to že ma napadlo kam by som ich mohol dať prezimovať. Myslím
miestnosť kde nemrzne, iba sa tam temperuje a svetla je tam pomenej.
Nebolo by to lepšie ich tam prezimovať a až zmiznú mrazy rozsadiť?
Alebo radšej vykopať jamy, nejaký hnoj a zasadiť...
Vďaka
Jestli je taková místnost k dispozici, tak je klidně nechte do jara tam. Jde jen o to aby tam nebylo přes dny, kdy je kratší den, moc horko.
Venku bych je nechal až do doby, než budou hrozit mrazy. Pokud bude občas v noci k nule nebo i třeba pár stupňů pod nulou, nic se jim nestane.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Doba výsadby sazenic bambusu