Téma: Výstava
Od 7.6 do 22.6 prodejní výstava kaktusů a sukulentů v celém areálu botanické Troja.
Zaměření hlavně na zimovzdorné kaktusy,juky,agave Severní Ameriky/USA,Mexiko/.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Od 7.6 do 22.6 prodejní výstava kaktusů a sukulentů v celém areálu botanické Troja.
Zaměření hlavně na zimovzdorné kaktusy,juky,agave Severní Ameriky/USA,Mexiko/.
V areálu sever mají v prodeji několik druhů zimovzdorných kaktusů včetně cylindroopuntia imbricata. Teplomilnejch kaktusů je výběr pod skleníkem. Jinak v expozici sever začínají kvést opuncie. Pěkný.
Taky jsem koupil, ale letos ještě nechám v květináči, kdyby přišla krutá zima. Nové výhony můžou pod -20 pomrznout.
Já to risknu. Měl by to být řízek z těch co tam pěstují venku, tak snad vydrží. Taky jsem si říkal, že takhle menší líp zakoření. Vzal jsem si dvě a ani jedna se mi nepodařila přesadit s balem. Jak to je zasazené do hodně písčité zeminy, tak se mi to hned rozsypalo ikdyž jsem rozbil květináč.
Imbricata koření dobře, mám ještě řízek zasazený letos v zimě a spolehlivě zakořenil. Taky to mám v písku, i když by podle literatury měla být proti uhnívání odolnější než kterákoliv platyopuncie.
Nevíte někdo,kde je možné zimuvzdorné kaktusy koupit?Kromě yuccalandu,tam už mají skoro vše vyprodané.Taky bych chtěl tu imbricatu,ale tu jsem nenašel nikde.Jen tady : http://www.kakteen.cz/index.php?klic=id … ne-kaktusy jsem našel Austrocylindroopuntii imbricatu,ale nejsem si jistý,jestli je to to stejné.Tato má možná jen delší trny.Bohužel tady zase nemají Echinocereusy a ty prý mají nejkrásnější květy,takže ty bych taky chtěl.
Jestli víte tedy o obchodech,kde zimuvzdorné a mrazuvzdorné kaktusy mají,napište.Díky
Já jí loni koupil na výstavě v botanické zahradě v Troji. Letos je výstava opět, tak doporučuji zajet si tam snad jí zas budou mít.
Více podrobností tady:
http://www.botanicka.cz/generate_page.p … f181c5ccef
Ještě upozorňuji, že se koná i v Praze, Na Slupi.
Akce se koná ve spolupráci s Botanickou zahradou Přírodovědecké fakulty UK Praha, kde se uskuteční výstava kaktusů od 6. do 21. června. V době, kdy se obě výstavy překrývají (13. – 21. 6.) lze po předložení vstupenky z BZ Na Slupi uplatnit 50 % slevu na vstup do BZ Troja a naopak.
Tak to by se mi asi nevyplatilo,nějakých 280 km jedna cesta pro pár kaktusů a z jednoho zdroje vím,že už tam imbricaty stejně nemají.Hledám nějaký obchod,odkud bych si je mohl objednat,ale nedaří se. Asi o žádném,Wufengu,taky nevíš,že?
Až pojedu do botanický tak řeknu Edovi a odlomím ti tam něco z těch velkých.
Určitě mně je nechá.Všechny ty velké vysázené juky jsou ode mne !!
Josef
To bude super,díky Josefe.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.