heyoka napsal:
pro zdenko: Taky jsem si vysel fargesii a je to super, koukat jak to klíčí a semenáčky dělají pokroky. Myslím ale že jste si na začátečníka dal laťku dost vysoko (skoro všechny bambusy co píšete, mají vyšší nároky, než jim u nás venku můžete poskytnout) osobně bych šel do nějakého osvědčeného druhu, alespoň na začátek, protože abych po třech letech úcenzurovanoého snažení mohl konstatovat, že příručky a zkušenější pěstitelé nekecají, to mi za to nestojí. jak vidno, rád ale experimentujete a boříte hranice toho co možné je a co není. Tedy do toho.
Pro heyoka:
Promiňte,vím,že jako laik a úplný začátečník,jsem si dal laťku velice moc vysoko.
Bambusy se mě líbí už téměř 30 let,nikdy jsem se nezajímal o jejich pěstování,nevěděl jsem o množství druhů a neměl jsem doposud čas se jim věnovat či s nimi chcete-li experimentovat.
Letos mě ten čas prostě vyšel a já,snad naivní hlupák,se na Aukru dostal na inzerci,kde byla nabídka semen bambusů.
Tak jsem to tedy zkusil a hledal pomoc a radu zde na foru.Literaturu a informace boužel sháním až nyní.Prostě chyba,hloupost a to se snažím napravit.Přiznávám.
Znovu opakuji,vím,že jsem si nasadil laťku velice moc vysoko.Neznamená to ale přeci,že nyní vyhodím to,co jsem nakoupil.
Prozatím mě semenáčky rostou,což mě přináší radost.
Pro wufeng:
Pokud se podaří to,co mám vypěstovat,rád se podělím.
Následující asi nepatří do tohoto topicu.
Chtěl bych Vás poprosit o pomoc se zařazením bambusů.
Snažil jsem se nalét nějaké bližší informace na http://bambusy.info/?bambus ,ale nikde jsem nenalezl názvy,pod kterými jsem semena bambusů koupil.
Semena byla zakoupena na Aukru a dodány pouze pod níže uvedenými názvy:
1.Bambus Červený
2.Bambus Modrý (Bambusa textilis)
3.Bambus žlutý (Bambusa Vulgaris)
4.Bambus Bílý (Dendrocalamus minor)
5.Bambus Černý (Chimonobambusa Yunnanensis)
6.Bambus Ocelový (Dendrocalamus Strictus)
7.Bambus Budhův Pupek (Bambusa Ventricosa)
8.Bambus Hamiltnův (Dendrocalamus Hamiltonii)
Pokud by jste byl prosím tak ochotný,poraďte mě prosím s jejich zařazením,abych věděl něco o nich samotných a jak dál postupovat při jejich případném pěstování.
Předem Vám velice moc děkuji.