Re: Výhonky 2007
Ahoj Juro,
ja su na Vysočině a není to o nic lepší.
Zalívám už 3tí téden(týden). Nejhorší
je ten vysušující vítr.
Pro Wufeng,
čím prosímtě fotíš? Krásný fotky,
ty z dálky, detailní berou dech.
Mějte se Pospa
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky 2007
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj Juro,
ja su na Vysočině a není to o nic lepší.
Zalívám už 3tí téden(týden). Nejhorší
je ten vysušující vítr.
Pro Wufeng,
čím prosímtě fotíš? Krásný fotky,
ty z dálky, detailní berou dech.
Mějte se Pospa
Sucho je asi všude, pokud to jde zalévat se určitě vyplatí.
pro Pospa: Díky za pochvalu, ale nejsem zrovna velkej fotograf. Koupil jsem před dvěma lety 4 megovej Olympus. Fotí docela dobře a hlavně už má zabudovaný makro v sobě, tak se sním daj fotit dobře detaily. Jinak s nim úplně spokojenej nejsem. Třeba vyfotit něco na slunci je dost problém. Buď je to tmavé, nebo naopak vypálené a najít slušnej kompromis je dost těžké. Ale pro takové ty dokumentační účely to stačí bohatě.
Betyar má opravdu teplo. Arundo obvykle v našich podmínkách neudrží přes zimu stébla, takže musí každoročně obrážet "od nuly". Má to tu nevýhodu, že přírůstky - větve na stéblech jsou výrazně menší, než nová stébla od země a to včetně menších listů. Arundo je tak snad jediná travina, kterou tím lze řízkovat!! Už jsem to úspěšně vyzkoušel.
BTW: ty výhonky, co jsem tu na konci března vyfotil švihnul ten poslední mráz (bylo -5). Už nejsou, budiž jim kůra lehká. Naštěstí už vyráž nový rakety
Tak jsem se také již konečně dočkal růstu nových výhonů. Phyll. aurea "Flavescens inversa", který přes letošní zimu z větší části vydržel, vyráží jedno stéblo. Phyllostachys humilis měl ještě včera dva bodce a dnes ráno již 4. Pseudosasy kurilensis i palmata mají ve svém okolí bezpočet nově vyrážejících stébel. Ostatní zatím nic.
Proti loňskému roku pseudosasy začínají růst o dva týdny dřív.
V loni z phylostachysů v první polovině května začal růst bisetii a aureoslucata Spectabilis a až za dalších 10 dnů humilis. U všech najednou velký počet výhonů. Letos jsou zatím jen ojedinělé. Možná za týden to bude lepší, protože vyšší teploty mají ještě několik dnů vydržet.
Včera jsem byl v Pražské ZOO a u pavilónu Sečuán to teď stojí za vidění. Je tam vysazeno několik druhů bambusů a díky tomu, že jsou na sluneční straně, tak pučí jako blázen. Dopuručuji návštěvu. Bohužel mi došly baterky ve foťáku, tak jsem nemohl nic vyfotit.
Tak to současné jaro ještě nedávno pěkně vypadalo a bohužel - výhony vyrazí, přide mráz a zmrznou. A to se opakuje 2x do týdne. Zatím tedy mi nenarostl žádný výhon. Těch zmrzlých 20-30 cm vysokých je pár desítek. Jen Sasám mráz nijak viditelně nevadí, výhony rostou. Sice jen pomalu, ale přece.
Mráz u nás naštěstí neni. Už mi razí stébla u několika druhů a největší množství stébel vyhání Phyll. aurea. Spetabilis
Zajímavé je, že Phyl Bisettii zatim nevystrčil žádný výhonek. Několik "vodorovných" rhizomů se začalo rozkoukávávat po okolí, ale klasická raketa se zatím neobjevila.
Vivaxy taky zatím v klidu
Shanghai 3 jede
Fargesia robusta jede
Fargesia j. 5 jede
Sasa palamata jede
Sasa veitchi, jede
Bashania q. jede
Indolacalamus tesselatus jede
Indocalamus latifolius jede
Tak to u nás tento týden -4,a včera -6!!! takže téměř vše co bylo zelené je spálené,počínaje kiwi, azalkama nebo hostou,řekl bych že i nové výhonky Bash. q. jsou popálené částečně. Takže moc radosti zatím letos nemám,takže tiše závidím, a čekám že se to zlepší.Z.
Dovolím si zaslat foto téměř rok staré... Jako zajímavost... Jeden výhon u phyllostachys bissetii se během 24 hodin vynořil a na své špičce měl kuličku oného výživného... Pro slabší povahy... nebylo to h....o. Ale poctivá česká hlína... Druhý den tam kulička nebyla. Vítr ji odstranil....
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky 2007