Re: Juky, palmy, banány, agáve, a další exoti
Saccharum ravennae (alias Erianthus ravennae) vypadá takhle:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Juky, palmy, banány, agáve, a další exoti » Juky, palmy, banány, agáve, a další exoti
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Saccharum ravennae (alias Erianthus ravennae) vypadá takhle:
Lime možno je to iná variácia u nás ho pod tímto menom predávajú.No neviem ale je krásny.Meria 2,5m.
Pravdepodobne to bude Saccharum ele hibrid.Cítal som že už pestujú kvôli bioenergie.A rastú do 4 m potrebujú vela vody a najlepšie sa im bude dariť v severnejších oblastiach.
Nevim to na stoprocent a nechci se hadat ale temer bych se vsadil, ze jde o Miscanthus. Saccharum má úplně jinou stavbu listů, trsu i květů. Ten kvet je typicky pro Miscanthus. Miscanthusů mám doma cca 25 kultivarů, mám i Saccharum....
No jasné že sa nebudeme hádať hlavné že je to krásne.:-) Ešte sa pozriem po okolí pod akým menom ide inde.
Pane Bucko,
Jaky druh Agave jsou na obrazku ve predu?
Jaroslav
Vlevo neomexicana 55cm,vpravo havardiana 70cm
Juky jsou na obou fotkách vlevo thompsoniany.vpravo rostraty.
Zdravím
Dekuji za odpoved, vase rostliny vypadaji velmi zdrave, a dosahuji rozmeru jako v prirode. Nemyslel bych ze v CR podminkach mohou tak vyrust. Kvetou vam yucca?
Jaroslav
Me kvetou tyto yucca taky, recurvifolia mela 7 kvetu najednou. Mimo to me pravidelne kvete gloriosa.
Jaroslav
F:\PICTURES\garden 2005\PLANTS\Copy (1) of IMG_0121.JPG
Nemáte bližší fotku Yucca gloriosa variegata? Já si jednu koupil, ale myslím, že to není ona, tak bych to rád porovnal. Díky
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Juky, palmy, banány, agáve, a další exoti » Juky, palmy, banány, agáve, a další exoti