1

Téma: Musa basjo

Chtěl jsem se zeptat zda se dá ještě v tento termín zasadit Musa basjo ven a jestli mne někdo poradí kde tento banánovník zakoupit. Popřípadě zda mne ho někdo z uživatelů tohoto fora prodá či někoho doporučí. jsem od Znojma.  Abych tu nedělal reklamu nejaké firmě, pls. PM na email: rytychs@gmail.com

děkuji předem

2

Re: Musa basjo

Mám k dispozícii niekoľko rastlín.Zimovali vonku,sú v 25 l. kontajneroch.Momentálna výška je cca 50cm.Do leta predpokládam výšku minimálne 150-200 cm.

3

díky za info, kontaktoval jsem Vás přes email

4

zkuste se podívat na www.rostliny-semena.cz  jsou tam dost dobré ceny...Mají téměř všechno

5

já přemýšlím že si otdud něco koupím,mají i bambus,agáve...

6

Takových obchodů je mnoho. Přijdou mi ty vaše příspěvky nějak samoúčelné. Spíš jako reklama na obchod. Nebo se mýlím?

V každém případě mi kdokoli kdo prodává semena bambusů po 3 kusech přijde neseriozní. Pokud si vezmete, že některé bambusy už jsou rok po odkvětu, takže klíčivost už u mnoha druhů spadla a může být třeba 20-30%, tak prodávat semena po třech kusech je krajně nezodpovědné. Když se vezme ještě v úvahu, že i pokud vyklíčí, tak jen pár semenáčů je životaschopných a je tedy nutné dělat výběr, tak začínat se třemi semeny nemá prostě cenu.

Z toho usuzuji, že kdo takhle semena prodává tomu buď vůbec nerozumí, nebo je mu to jedno a jen vydělává na úkor neznalých zákazníků.

Za férové bych považoval, aby to takhle bylo u semen uvedeno. Pokud ano, tak ať se prodávají třeba po jednom kusu.