Téma: Palmy,juky,agave etc.
Palmy,juky,agave - bohatý výběr a nejlevnější na našem trhu.
http://www.exotickazahrada.cz/cenik.htm
Pár foto nabízených rostlin:
Josef
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Palmy,juky,agave - bohatý výběr a nejlevnější na našem trhu.
http://www.exotickazahrada.cz/cenik.htm
Pár foto nabízených rostlin:
Josef
Plus malá koláž ze zahrádky
Josef
Článek
Josef
Zde opět něco o palmách.
Josef
Josefe,nepěstujete i Phoenix canariensis?Přivezl jsem si ji z chorvatska a tam určitě teplota pod nulu klesá.Někde jsem četl,že by měla vydržet -14,co vy na to?
Phoenix nepěstuji.Zkoušel ho kamarád a neúspěšně.A bylo nejvíc -9.
Josef
Josefe nemáte nějaké zkušenosti s Trithinax campestris a Rhapidophyllum hystrix? Rhapidophyllum hystrix jsem
koupil od jednoho nejmenované slovenského internetového obchodu 6 semen,ale nevyklíčilo po 7 měsících ani jedno.Už jsem nepočítám,že by vyklíčily,asi to není jen tak.
Bohužel s těmito druhy zkušenosti nemám:Ale vím,že semana mohou
vyklíčit někdy třeba i po roce.Jsou to ale druhy,které rostou velmi pomalu.
Josef
Jaro 2009

Josef
Naposledy upravil: Josef (25.04.2009 16:50:01)
Listopad 2009

Jo to neuvěřitelné ale některé agave snad mají ještě chutˇrůst.
5.11.2009 Josef

Ahoj Josefe,mohl bys sem,prosím,dát fotky,jak máš zakryté palmy v mrazech (Trachycyrpus fortunei) a od jaké teploty tyto ochrany dáváš?Mě se podařilo listy vcelku ochránit,jsou spálené jen některé konečky listů,ale teď se listy začínají scvrkávat.Nezdají se namrzlé,spíš bych řekl,že začínají trpět suchem jak už mrzne tak dlouho,je to možné?Bylo tu -20.
Já tu měl dokonce -21,4 Celsia.Omrzlé a zaschlé konečky nemá cenu řešit.Tyto teploty jsou už
poměrně kritické a pro mnoho rostlin bez nějaké ochrany smrtelné.Hlavně mladších a nedostatečně stabilizovaných.Scvrkávání listů je způsobeno stresem.Palmy mám zakryté big bagy.Sám jsem zvědav jak to letos přežijou.U velké mám čidlo a i pod zábalem bylo -17.2 C.
Josef
Příspěvky [ 1 až 12 z 25 ]
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
[ Vygenerováno za 0.303 s, vykonaných příkazů: 6. ]