Re: Agave jaro 08
Montana už roste a je nádherná.
Hlavně aby se dožila jara !!
Josef
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Montana už roste a je nádherná.
Hlavně aby se dožila jara !!
Josef
A je tu podzim
Josef
Včera jsem využil slunného dne a udělal pár foto
Na některých agave je dobře vidět jak se odvodňují a připravují se na zimu.
Zde neomexicana
Konečně jsem po několika letech sehnal velkou agave parryi sp.parryi
Zde ještě malá ale nádherná utahensis sp.nevadensis
15.11.2008
Josef
Naposledy upravil: Josef (15.11.2008 12:01:12)
Nejdřív déštˇ,pak sníh a mráz.To je kombinace.
Josef
Naposledy upravil: Josef (22.11.2008 11:50:53)
u nas tiez vcera prsalo, do rana klesla teplota k nule a dnes rano nasnezilo len aby sa to do hodiny vsetko roztopilo, poobede padali krupy, ktore presli do snezenia a teplota zas zacala klesat. momentalne je +1C, ale mam citak, ze dnes v noci alebo zajtra rano pride prvy tohorocny mraz. A ked nie v noci, tak tento tyzden urcite lebo to pocasie co predpovedaju by sa hodilo skor na januar ako na koniec novembra :-(
Já už tu měl začátkem týdne -6,5C

Josef
Na sněhu vypadají ty rostliy fantasticky.Postřehl jsem,že máte ve volné půdě i palmy jako Jubea chilensis nebo Chamereops humilis.Mohl by jste udělat nějakou fotku s nimi? Jak se jim daří ve volné půdě ,už přežily nějakou zimu?
Zdravím
Chamaerops i Jubaeu mám venku již třetím rokem.Daří se jim po dvou mírných zimách
velmi dobře,ale je potřeba být opatrný,protože odolnost je přece jenom nižší.
Proto s jejich ochranou začínám o něco dříve.
J.Bučko
Aj nás zaskočila zima teplotou -4°C v v noci z pondelka na utorok 18.11. a to som na juhu - v Bratislave. Keď už začalo včera snežiť, tak bol najvyšší čas zazimovať aj palmy vysadené na záhrade.
Vzrastly trachycarpus fortunei sme len prekryli oblúkovou konštrukciou, cez ktorú sme prehodili foliu, aby do palmy nesnežilo a nepršalo a okolo kmeňa na zemi sme položili 5 cm polystyrén, aby nepremrzli korene.
Minulý rok sme ju ešte aj obalili netkanou textíliou. Tento rok snáď bude stačiť aj toto opatrenie.
Ešte na jar som vyadil von aj Chameoraps humilis, ktorý utešene rástol. Ten som "zazimoval" tak, že som nad neho psotavil okrúhly plastový stôl, aby mu do stredu nepršalo a nesnežilo.
Na jar som posadil aj 2 banánovníky Musa basjoo. Tie som teraz zrezal cca 30 cm nad zemou a zasypal suchym lístím.
Tak dám na jar vedieť, ako sme prezimovali.
Řekl bych,že úspěšné zazimování palmy Chamareops v Česku je velký úspěch.Většinou se tato palma nedoporučuje pěstovat venku.Přikládám vcelku podařené instruktážní video,jak zazimovat palmy pro inspiraci.
http://www.stream.cz/video/7/176564-zazimovani-palem
Nepřehnali to ti borci na videu?V našich podmínkách snad není až tak extra ochrana potřeba,podle toho,co jsem viděl na fotkách od Josefa.
Jak jsem již napsal,je potřeba být opatrný,ale zase se to nesmí přehánět a chránit
rostliny jen když je to opravdu nutné.Nepřiměřená a nadměrná ochrana má i svá
úskalí a někdy může způsobit více škody než užitku.
Josef
Příspěvky [ 13 až 24 z 71 ]
[ Vygenerováno za 0.125 s, vykonaných příkazů: 6. ]