Re: Juky
Pěkný. Chtělo by to ještě popis druhů, když jsou tak pěkně seřazený. Ty modrý hádám že jsou Yucca rostata.
Petr
Krásné kousky a připojuji se k Petrovi. Taky bych poprosil o upřesnění druhů.
Ok ono je to ale pořád to samé,akorát jsou různé formy,jenom rostrat je asi pět variet a i s čistě zelenýmí listy,thompsoniany jsou taky různé variety a dále jsou i různí přírodní kříženci.
Toto je například rigida x rostrata
Jinak jsem to doplnil pod fotku.
Zdravím.
Josef
Naposledy upravil: Josef (04.03.2008 15:35:02)
Bylo by možné určit , jak který druh juky rychle roste ? Chtěl bych také začít nějaké pěstovat a samozřejmě čím rychleji porostou tím lépe .
Bohužel rostou všeobecně velmi pomalu.
Josef
Mně roste vcelku rychle gloriosa, ale nemůžu porovnat s jinými. Za minulý rok sazenice zdvojnásobila počet listů, kmínek zatím nemá. Stejně tak chamaerops, ta je ale v květináči. Na zahradě je v létě běžně 40°C, jižní strana domu, tak je to asi teplotou. Yucca, palma a bambusy jsou jediný, co tam prospívá (bambusy s vydatnou zálivkou). Maliny a podobný chladnovlhkomilný kytky všechny dead.
Letos založen záhon kaktusů, už mně nebaví zalévání - trávník cca 2x denně, aby to vůbec rostlo.
Petr
Taky nemůžu moc porovnávat, ale Yucca gloriosa mi jde také velmi dobře. A to roste na poloslunném místě v obyčejné zahradní zemině.
Tak ještě chybí pár agave,menší druhy juk,nějaké drobnůstky a bude hotovo.

Josef
Výsadba pokračuje.

Josef
Naposledy upravil: Josef (18.03.2008 12:12:03)
Zima se ještě nevzdává.
Josef