Téma: Phyllostachys nigra - zbarvení stébel
Na následujících fotkách je pěkně vidět rozdíl mezi letošními stébly (zelená) a starými, která již působením slunce zčernala. Trs neroste na plném slunci, takže některá stébla nejsou úplně tmavá.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys nigra - zbarvení stébel
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Na následujících fotkách je pěkně vidět rozdíl mezi letošními stébly (zelená) a starými, která již působením slunce zčernala. Trs neroste na plném slunci, takže některá stébla nejsou úplně tmavá.
Mój Phyllostachys nigra Punctata
Fiiiha, taky druh nigri ani nepoznam....:)
Myslím,že u nás je pod názvem Ph. nigra nigra. K.
Je to tak, jde o synonyma Phyllostachys nigra Punctata.
Má někdo dlouhodobější zkušenosti s touto nigrou ?Jak je to s pověstmi o její menší zimovzdornosti?
Moji rostlinu mám pět let ve velkém květináči a na zimu je ve skleníku,ale chystám se po rozdělení polovinu trsu vysadit volně.Zatím jsem neviděl nějaký opravdu pěkný vzrostlý exemplář s silnějšími tyčemi.
V květináči samozřejmě není moc vitální,přirůstá celkem pomalu a dlouho trvá než se přebarví,ale pak to stojí zato....
Phyll. nigru pěstuji od roku 2007, Nejvyšší sem ji měl 4m, V mrazivých zimách mi zmrzla i stébla ( 2 zimy), ale vždy vyhnala nové stébla.
Za ten kontrast černých a zelených stébel to však stojí. Jinak celkem rozrůstavá.
Tu co mám, zatím musím pochválit. Zatím se jí daří skvěle. V zimě moc netrpí a moc jí nechybí do 6 metrů. Stébla moc tlustá nejsou, max do 2 cm, ale to mi nevadí. Nechal jsem si tu nejodolnější, jiné co namrzaly často jsem dal pryč. Moc nevybíhá, jen jednou začas odkopnu stébla co vyrostou bokem, ale moc jich není, tahle se drží spíš v trsu.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys nigra - zbarvení stébel