Re: Botanická zahrada Praha, Trója
Yucca baileyi
Yucca baccata
Mají tam dost teplo. Dobře jim tam roste i Araucaria araucana, která jinde namrzá.
V horní zahradě.
Yucca karlsruhensis hybrid Yucca glauca x Yucca filamentosa
v
Cylindroopuncia whiplei
Opuncia kleinie
Yucca harimaniae
Yucca thompsoniana
Agave havardiana
Agave neomexicana
Moc pěkné, take jsem zkousel pred par lety yuccu elata ale po zimě uhnila,chce velkou drenáž. Nebylo tam napsano jak stara je ta Araucaria ? Docela by me to zajimalo,me se zatim drží uz ctvrtou zimu v pohode,roste sice pomalu ale roste :-)
Nebylo tam napsano jak stara je ta Araucaria ? Docela by me to zajimalo,me se zatim drží uz ctvrtou zimu v pohode,roste sice pomalu ale roste :-)
Četl jsem to tam, ale zapomněl. Ale našel jsem na netu toto:
Pinetum
Již v roce 2008 vznikla ve spolupráci z muzeem Geosvět nová expozice Zkamenělých dřev, araukaritů. Její dokončení bylo korunováno vysazením velkého exempláře Araucaria araucana. Tato rostlina je žijícím příbuzným vystavených zkamenělých kmenů. Jsou tak opět vedle sebe, a přece 200 mil. let vzdáleny... (Slavnostní otevření proběhlo za přítomnosti primátora 21. března 2009.)
Takže sázeli už velkou rostlinu, což je určitě lepší. Dřevo už bude vyzrálejší a odolnější.
Moc pěkné, take jsem zkousel pred par lety yuccu elata ale po zimě uhnila,chce velkou drenáž.
Větší Y. elata jsou hrozně drahý, tak ty jsem zatím nevyzkoušel, u malých jsem četl, že tak nevydrží. Strčil jsem loni do země pár malých Y. glauca, tak jsem zvědavý zda vydrží.
Díky za odkaz,snad letos vezmu dětska a pojedem se tam podívat.
Hlavně se mi libi ta fotka jak primátor stříhá tu ochranou sít, to musel potom rychle utíkat, je to pěkně bodlava dřevina
Jinak tu elatu jsem mel opravdu malou takze se ani nedivim ze neprezila ,možná zkusit nevytapeny sklenik,možná nekdy zase zkusim