Re: Hnojení
Zamulčoval jsem své bambusy silnou vrstvou hoblin. Až následně jsem se dozvěděl, že to není vhodný materiál. Stavím dřevostavbu a pohledové trámy z jasanu si hobluji na zahradě, hobliny mi lítají z tesařského hoblíku rovnou na bambusy. Vrstva mohla být i několik desítek centimetrů. Neumím posoudit zda mají hobliny negativní vliv na rostliny. Ty zároveň hnojím NPK. Nicméně po jednom roce co už dochází k rozkladu a hobliny jsou stlačeny do jakéhosi substrátu i rhizomy přeskočily do této hladiny. Rostliny jsou zatím cca 2,5m vysoké a přírůstku je ještě vzhledem k mládí rostlin málo, takže k vyvrácení ještě nenastalo.
Věřím, že si z toho NPK rozkladný proces vezme svůj díl, ale určitě tam zbyde ještě něco i pro bambusy. Pro tuhle výšku by vyvracení ještě nemělo platit. Stébla budou tenká, takže v zimě se pod tíhou sněhu spíše ohnou. Měl jsem upřesnit, že vývraty se týkaly stébel cca. 6 metrů vysokých s průměrem stébel kolem 3cm. Ta už jsou pevná, tolik se neohýbají, takže nánosy sněhu je následně vyvrátily.