Re: Phyllostachys parvifolia
tak už jen 13 roků, prostě paráda!!!
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys parvifolia
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
tak už jen 13 roků, prostě paráda!!!
Nezda se mi to zase nijak vyjimecne i vzhledem ke stari. Nechci se chlubit, letosni prirustky mam na Phylost. A. Spectabilis prumer mezi kolenky 3,7cm a pres kolenka 4 cm (mereno suplerou). To je rostlina dovezena pred 7 lety v kvetinaci od p.Kastnera (asi 80cm).
Před týdnem jsem se stal novým bambusářem. Koupil jsem ve Velkých Němčicích Ph. Propinqua a už ji mám zasazenou na zahrádce. Chtěl jsem koupit i Ph. Parvifolia, ta ale nebyla na skladě. Rád bych ji začal pěstovat ještě letos. Nemáte někdo nějaký odkopek? (Brno a okolí)
skvělý, já si pred 14 dny koupil malou sazeničku v Rostetu, dovezenou z holandska, už se těším na háj, parvifolia je kabrňák
Zajímavá mutace v USA na novém stéble u Phyllostachys parvifolia. Pokud bude pokračovat a i na dalších stéblech se bude zbarvovat stejně, bude to nádherný nový kultivar. Má žlutá stébla, zelený sulcus a zelené proužky na stéblech.
Ahoy
prosím, kdo z Vás má největší Phyllostachys parvifolia,zajímá mě jak se u nás daří .
Nic jsem tady nenašel připadá mě ,že u nás nic moc
děkuji
Moje má tak kolem 3,5 metru, tyče zatím ne moc silné, ale roste v cca. 80% stínu, takže roste pomalu. V Praze v Tróji v Rosteto bude o něco větší, ale už tam byla sázena jako velká sazenice. Tam už má i docela tlusté tyče. Ještě jsem neviděl její letošní stébla, takže možná už je mnohem větší než jsem jí viděl na jaře.
PRO Pepu kamarád má dvě myslím můžu se ho zeptat co by za ni chcel jestli máš zajem.
je to kousek od Brna.
Má víc druhů .
jinak díky za reakci Wufengu
Pro představu, jak u nás narůstá Phyllostachys parvifolia.
Rostlinu na fotce pěstuje pan M. Slezák - přidávám s jeho svolením informace z emailu:
Sázel jsem v roce 2007, v březnu, takže na místě je tři a půl roku, a od Vás jsem dostal zjevně jednoroční sazenici, měla jeden vyšší a jeden menší výhonek. Dlužno také dodat, že v sobotu, těsně před fotografováním, jsem vyřadil třetinu slabších výhonů...
Sázel jsem do dobrého kompostu, na místo, kde je p. od severu chráněná dřevníkem a lipovou alejí, a kde je dostatek slunce. Od západu ji chrání sousedův dům a kdysi i moje Bashanie q. - tu už jsem ale dal pryč. Poctivě jsem hnojil (Kristalony, NPK), zaléval, a také mulčoval - štěpka, hrubší piliny, pak, od loňska, drcená bambusová stébla a listy. První rok si parvifolie jen zvykala, výhonky měla pozdě a nebylo jich mnoho - ale od druhého roku se pěkně rozjela. No, a letos už měla dvě stébla široká - odhadem - tři centimetry.
P.S. Pro upřesnění a abych předešel dotazům, tohle byla zatím jediná sazenice, kterou se mi podařilo z mé rostliny získat. Od té doby se mi drží v trsu a jinou sazenici by bez narušení mateční rostliny nebylo možné získat. Text jsem trochu zkrátil a využil pouze relevantní část k popisu pěstování. Wufeng
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Phyllostachys parvifolia