2008 - odkopky - Phyllostachys bissetii
Tak jsem udělal pár odkopků. První z nich byl nějak na jaře, to když jsem zakopával bariéru, tak jsem rýčem přetrhl kořen a ten zůstal v drnu asi čtrnáct dnů. Už to bylo celé oschlé,, ale dal jsem ten kousek prostě do hlíny a zalil.
Asi dva týdny se nedělo nic a pak začaly růst první lístečky a teď už rostou výhone nebo kořeny? Posuďte sami.
Další jsou ukopnuté teď v sobotu, protože mi to rostlo kam jsem nechtěl a bylo mi líto to jen tak posekat. Asi je postupně vpašuji to flóry blízkého okolí ať si volně rostou Je na nich vidět, že mají stočené jisty, že nemají zatím dostatek kořenů pro kolik listů, ale ono to nějak dopadne - buď a nebo
Tolik moje bambusová školka
P.S. Asi nejdůležitější věc bych řekl, že odkopek musí mí alespoň jeden spoj, ze kterého porostou kořeny a nový výhonek. Pokud to bude kus kořenu bez kolének, tak nic nevyroste, nemá z čeho. Hlavně není potřeba si s tím dělat hlavu, prostě ukopnout kořen s minimálně jedním kolénkem a kořínkem, prdnout to do hlíny a zalévat a čekat na první listy Tak jsem to udělal já.
Vše co musíš udělat je rozhodnout, jak naložit s časem, který Ti byl dán.
GPS: 50°6’31.299 N, 16°21’56.751 E