Téma: Výhonky léto 2008
Hlásím růst nových výhonků srpnového rašení. Phyl Shanghai 3 a Phyl. Huanwengzu.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky léto 2008
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Hlásím růst nových výhonků srpnového rašení. Phyl Shanghai 3 a Phyl. Huanwengzu.
Dne 1.8. jsem v houstince meho v tomto roce nasazenem Phyllostachys viridiglaucescens nasel 15cm velky vyhonek, ktery dnes ma uz vice jak 1,2m (predhonil puvodni vyhonky z jara) a zatim se jeste nevetvi. Fotky jsem odeslal Wufeng, tak snad je sem da.
Tak vyhonek z 1.8. zakoncil svou pout na 1,8m a ostatni dva vyhonky uz se pomalu blizi jeho vysce. Synator objevil dalsi novy vyhonek! Nehnojim ten svuj bambus az moc, ci je to normalni?
Mě se zdá,že přehnojit bambus je skoro nadlidský úkol.Já hnojím každý měsíc a je to hodně poznat.Phyllostachys vivax Huanwenzhu mám teprve druhým rokem a letos vyjel na 3,9 m a průměr 22 mm,to jsem absolutně nečekal.
krásný výrok
Jinak to je nádherný výkon! 3,9 závidím. Toho jsem nedosáhnul, ale druhý rok téměř 3 metry. Asi začnu ještě víc hnojit
Druhák od Huanwenzhu už má 2 metry, takže si pospíšil. Shanghai chtěl vyhnat spíš podzemní výhonky, které vylezly na denní světlo - a pak začaly mířit vzhůru, takže jsou dost tenké.. tak 1cm.
Já když najdu podzemní výhonky,které se tlačí ven,tak je opatrně zahrabu do země,stejně by byli tenké,přesně jak píšeš,takže ať radši dělají to co mají a pěkně se zakořeňují.Nejvíc na světlo se mi furt tlačí Pubescenc,u něho jsem zakopával asi 6 rhizomů,jen jeden jsem nechal vylézt do výšky a stejně je tenký.
Tak hlasim dalsi novy vyhonek. V utery nafotim a poslu k zverejneni.
Pokouším se o nadlidský výkon. Rozbila se nám čistička, tak jsem musel nouzově vypustit žumpu do rohu zahrady, kde je Shanghai 3. Uvidíme co to s ním udělá...
Tak objeven dalsi novy vyhonek - asi prestanu hnojit ;o)
Jinak fotky jsem dnes odeslal tak vyckavejte. Ale ten dnesni objev na nich zatim neni.
Celkovy pohled - rekapitulace letosniho rustu:
nizka houstinka 1.2m vyrostla z jarnich vyhonku nove zasazeneho odkopku 10.4.2008 (viz foto v tematu podpora růstu bambusu)
prvni tri letni vyhonky - dva jsou jiz na vysce 1.8m a treti je zatim mensi ale stale roste
dalsi dva pozdne letni vyhonky
Ahoj,
taky u mne to roste a dost masivně
Rok 2008 - 2.kolo - Bashania fargesii - Srpen
Rok 2008 - 2.kolo - Bashania fargesii - Září
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky léto 2008