Téma: Nová kniha - Jon Ardle - Bambusy a trávy
Bambusy a trávy - Inspirace pro vaši zahradu (to je celý název, nikoli můj názor)
Jon Ardle
Knižní klub 2008
Zatím sem ji nečetl ani neprohlížel
Pospa
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nová kniha - Jon Ardle - Bambusy a trávy
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Bambusy a trávy - Inspirace pro vaši zahradu (to je celý název, nikoli můj názor)
Jon Ardle
Knižní klub 2008
Zatím sem ji nečetl ani neprohlížel
Pospa
Díky moc za upozornění. Autor je pro mne neznámý, tak snad kniha bude dobrá. Objednám si jí a uvidí se.
Už sem nakoukl a . . . . . . . . . nechci být poslem
špatných zpráv, ale mě se moc nezdá dokonalá.
Doporučuju totéž všem kdo by měl o knihu zájem.
Jinak, nejlevněji ji má přímo Knižní klub.
Pospa
Asi to opravdu nebude nic moc. Autor je zřejmě angličan, takže bude doporučovat druhy nevhodné k pěstování u nás (to už je vidět, že tam má jako radu k nákupu Thamnocalamus a Phyllostachys violascens) a úroveň překladu mi přijde dost ubohá. Tedy alespoň co se dá vidět tady na těch náhledech. Už teď tam jsou vidět chyby. Třeba v popisku u Pleioblastus variegatus tam v závorce píšou "jako všechny bambusy druhu Pleioblastus" - správně má být rodu. Zatím počkám s objednáním, než si jí budu moci někde prohlédnout.
Tak jsem si tuhle knihu půjčil v knihovně a musím říct, že mě "nezklamala." Kvalita odpovídá tomu, co už bylo poznat z náhledů. Bídné fotografie, kvalitu obsahu už radši ani nehodnotím. Autor asi moc bambusů nepěstoval, spíš mi přijde, že někdo poskládal rady z různých zdrojů.
Jen bych rád upozornil na stranu 118 kde je ve staťi
Zima: Bambusy - cituji:
"Přelom podzimu a zimy je nejvhodnější dobou k sázení bambusových prostokořenných sazenic."
To je opravdu životu nebezpečná "rada".
Tuhle knížku bych nedoporučoval číst nikomu.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Nová kniha - Jon Ardle - Bambusy a trávy