Re: Výhonky 2008
Ahoj je to paráda!! Jak dlouho je už pěstuješ? Jaká je výška stébel a průměr?
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky 2008
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj je to paráda!! Jak dlouho je už pěstuješ? Jaká je výška stébel a průměr?
Ahoj! Mám ho 4 roky.Priemer stebla 4cm výška nových stebiel je zatial okolo 5-6m ale ešte rastú.Pomali obrastie celý skleník.:)
To je fakt fantazie,a už po 4 letech.Roste ti takto jen ten viridis nebo i jiné druhy?
Len tento druh rastie tak invazívne.Ostatné o mnoho menej.Onedlho budem tu mať lesík.:)
zaslal heyoka: Asi mi vznikl novy klon, pracovne jsem ho pojmenoval Phyllostachys aureosulcata spectabilis golden urqell .
to wufeng:Až budeš mít odkopek toho nového klonu,určitě od tebe koupím
A jo,pardon,přehlédl jsem to.
U mě proti loňsku mají nové výhony kromě Sasy kurilensis jisté spoždění. Kurilensis roste již asi 3 týdny a výhony mají cca 40-50 cm. Výhonů je mnoho desítek a rozrůstají se daleko od loňských stébel.
Týden již roste Phyll. humilis - 20-30 výhonů od malých špiček do 25 cm. Vloni touto dobou měl výhony již i metrové. Dobrou desítku kratších výhonů má Phyll. aureosulcata. Asi 5 špiček do 20 cm má heteroclada. Ostatní druhy mají zatím jen 1-3 výhony a kromě Hibanobambusy ani špičky ještě nevystrkují. Aureosulcata Spectabilis má jen 3 silné špičky 5-10 cm. Pseudosasa japonica jeden slabý proutek cca 40 cm. Phyll. bissetii, nigra a aurea zatím vůbec nic, stejně jako nuda. Letos je první rok, kdy mi žádný nový bambusový výhon nezmrzl.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Výhonky 2008