Re: Zima 2007/08
Já ho mám ze semen a jeden z odkopku mi zahynul. Tak jsem zvědav, jak ti bude prosperovat. Ten můj už tři roky zůstává v juvenilním stavu, tak jsem zvědav co ten tvůj udělá.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Zima 2007/08
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Já ho mám ze semen a jeden z odkopku mi zahynul. Tak jsem zvědav, jak ti bude prosperovat. Ten můj už tři roky zůstává v juvenilním stavu, tak jsem zvědav co ten tvůj udělá.
Co znamená ten juvenilní stav?Že nerostou další stébla?
ERROR
pořád se mám co učit
učit se ,učit se, učit se, . . . . . . . . .
V.I.Lenin
Kolikátý ji máš rok a jak vyrostla?Máš ji venku?
Juvenilní stav - stébla tenká, v kolénkách zahnutá, křehká a na nich abnormálně velké listy. Nemá tendenci tvořit vzpřímená tlustší stébla s normálními listy. Mám ho třetím rokem ve skleníku a má cca. metr dvacet. Je zasazen v zemině. Letos jsem si z něj udělal odkopek, který pokud trochu zesílí vysadím ven. Ale moc šancí tomu nedávám. Jedna tužší zima a bude po něm. Obecně se tvrdí, že na sever od Alp Phyllostachys pubescens neroste a je to většinou pravda. Spíš živoří než by rostl. Jen jsem slyšel o jedné teplé lokalitě kdesi v německu, kde má údajně pár metrů. Ale přesně kde to je to nevím.
Tak teď jsi mě pěkně vystrašil,mám na něm velké listy,ale jestli je to abnormálně to netuším.Stébla se mi ale zahnutá nezdají,tak nevím.Uvidím na jaře jak dál poroste.
každopádně díky za poučení
Tak bambusáři, vypadá to, že nám zima končí. Koukám na předpověď do 5 března a stále tepleji a tepleji...
Za chvíli nám budou miláškové vystrkovat růžky
Zatim to skutecne vypada dobre, v breznu uz velke mrazy vetsinou nebyvaji. Loni ale nejvetsi paseku mi napachaly prizemni mraziky v pulce dubna kdyz mi umrzla rada vyhonku. Letos jiz vim jak na to. Staci udelat papirove trubicky a na vyhonky vecer pokud je jasno a bude mrazive rano nasadit a proti par stupnum pod nulou vyhonek ochrani. Bohuzel jsem loni na tohle prisel prilis pozde.
to je chytrý :-) , stačí třeba z novin?
urcite staci, pouzival jsem vetsinou noviny nebo prospekty co hazeji porad do schranek. Jedinej je malej problemek, ze vyhonky pomerne rychle rostou a musi se s tim pocitat (za den klidne povyrostou o deset az patnact cm)
hm, na to by byly dobrý takový ty tvrdý papírový roury, co je na nich navinutá třeba stahovací folie a tak. vím že např. u nás v práci (už bývalé) se vyhazovaly, protože se neevědělo co s tím... a když doslouží tak se zkompostujou a je to...
Stránky Předchozí 1 2 3 4 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
forum.bambusy.info » Bambusy - Pěstování » Zima 2007/08