1

Téma: Pěstování bambusu ze semen

Dobrý den, sehnal jsem semena bambusu (obrovského a žlutého) a nevím jak se to seje. (jaká půda, jak hluboko, nějaká úprava před výsevem, jak dlouho to klíčí)??

A trochu odbočím, také jsem sehnal semena zakrslého banánu a také nevím jak na ně :-(.
Prosím někoho kdo má zkušenosti s výsevem aby poradil.
Zajímám se o masožravé rostliny ve kterých se mi daří a s bambusama zatím nemám zkušenosti.

S pozdravem Tomáš Andrlík
http://masozraverostliny.webgarden.cz
http://www.shrek.ic.cz/MujWeb_soubory/Download/Banner.gif

2

Re: Pěstování bambusu ze semen

Když si dáš trochu práce, tak tady na fóru už se to mnohokrát probíralo. Namoč je přes noc do vlažné vody a pak vysej do substrátu. Čím dříve tím lépe, neb ztrácí brzy klíčivost. Co s těmi od banánu bohužel nevím.

Trošku mám však z tvého příspěvku dojem, že je samoúčelný a jde ti pouze o reklamu na tvoje  stránky. Nic tady na fóru necenzuruji, i linky na obchodníky a kdovíco mi nevadí, ale je dobré když je to uvedeno v nějakém kontextu, případně v rozumné míře. Pokud bys sem dal link na sebe neřeknu ani popel, ale proč sem cpát hned baner to nechápu.

3

Nechci dělat žádnou reklamu jen jsem místo odkazu připojil banner. Pokud by se nějaký bambusář chtěl dozvědět o masožravých rostlinách tak jsem připojil odkaz na mé stránky. A to vlákno jsem založil jen proto, že o bambusu nevím nic, a né proto abych udělal reklamu. Je to link pouze na mé nekomerční stránky které mám jen pro své potěšení a né protože by mi měli živit. Podle mě je banner hezčí než nějaký link wink .

4

OK, jestli jsem moc safroval, tak se omlouvám. Zrovna jsem včera promázával spamem zaregistrované uživatele a dost mě to štvalo. A pak tady na tom tvém baneru na mě mrkal prodej, tak sem to už nevydržel. Tak beru zpět, chápu, že když je máš za dvacku, tak to asi moc nehodí. Zrovna teď by se mi pár masožravek hodilo. U vodních želv se mi líhnou komáři a tak bych pár hladovejch masožravek uživil.:)

5

Pokud ti padli do oka masožravky tak doporučuji si o nich něco přečíst. Udržet některé masožravky vyžaduje velkou péči. Není to jen tak jako u pokojové kytky. Ale pokud by si chtěl začít tak mě kontaktuj a já ti do začátku něco poradím a možná i daruji. (kdo se mi ozve že chce začít pěstovat MR tak občas mu nějakou tu masožravku do začátku dám.) mám velkou sbírku a množím to a pak za nějaký ten peníz prodávám nebo nejčastěji měním.

6

Díky moc za nabídku, ale zůstanu pouze u bambusů. Už takhle toho mám docela dost a další kytky bych už nezvládl.