1

Téma: Jak vlastně opravdu rychle roste? (Fargesia-murielae)

Ahoj bambusáři,

prosím o radu. V červnu jsem zasadil na zahradě 10 trsů bambusu. Tvrdili mi, že porostou bleskovou rychlostí a za léto vyrostly sotva o 10cm. Pouze jsem je podle rady zahradníka zaléval. Je to normální ?(zakořeňují). Nebo dělám něco špatně? také jsem se chtěl zeptat na rady ohledně zazimování. Musí být přikryté, nebo vydrží?

Zdravím a děkuji za odpověď

Klabambus

2

Re: Jak vlastně opravdu rychle roste? (Fargesia-murielae)

Řekl bych, že vyrostly úplně normálně. U tohoto druhu je nutné počítat s pomalejším růstem, hlavně prvních pár let než budou větší, pak přibývají rychleji. Na zimu je přikrývat nemusíte, ale pokud jsou malé, tak jim to prospěje. Občas pohnojit je také dobré, ale chce to hlavně trpělivost.

3

Díky, trpělivost prý růže (bambusy) přináší. Lehce na jaře přihnojím a počkám. Hnojit nějakým dusíkatým hnojivem? Můžete nějaké doporučit?

Děkuji za info.

Klabambus - Vašek

4

Já dávám Cererit, nebo králičí hnůj. Podle toho co je zrovna k mání. S obojím mám dobrou zkušenost. Pokud je chcete rozmazlovat, kupte jim Kristalon. Je o něco dražší, ale porostou po něm pěkně.

5

Já myslím že takový dobře uleželý kompost, je taky fajn. pokud se ještě zamulčují slámou jako tady http://forum.bambusy.info/viewtopic.php?id=182 nebudou muset rostlinky soupeřit s okolními, takže můžou dát všechnu energii do růstu a ty si ušetříš spoustu práce s pletím. pak je taky možné vysadit k nim rostliny které jsou hlubokokořenící a tahají minerály a dusík z hloubky, což je například kostival. z těch větších hlošiny, žanovec, čimišník. porostou že to nebudeš chápat, a bez jakékoli chemie a pozdějších finančních vkladů.